Berta Sándor

2025-re az emberiség kétharmada fog 5G-hálózatokat használni

A gyorsabb válaszidő az iparnak és az okosotthonoknak kell, a nagyobb sávszélesség pedig a videóforgalom növekedése miatt lényeges. Az Ericsson nyilvánosságra hozta a legfrissebb jelentését, amely szerint 2025-re a világ lakosságának 65 százaléka fog rendelkezni 5G-hozzáféréssel. A magasabb adatátviteli sebességnek és a megbízhatóbb hálózatoknak köszönhetően a technológia befolyásolja majd, hogy az emberek miként fogják használni az okostelefonokat és a dolgok internete alkalmazásokat.

Peter Linder, az Ericsson 5G-marketingért felelős részlegének vezetője elmondta, hogy a mobiltechnológiák összes korábbi generációja megváltoztatta az emberek életét. Az 1G-nél az emberek az autóikba telepíthették a telefonjaikat és akár vezetés során is bonyolíthattak üzleteket. A 2G azt eredményezte, hogy a készülékek zsebbe kerültek. A 3G-nek köszönhetően az eszközök mindenütt működtek, nem csupán bizonyos régiókban. A 4G magával hozta az okostelefonos alkalmazásokra épülő gazdaságot. Az 5G pedig az első generáció lesz, amely mind a fogyasztók, mind az üzletek és a közösségek számára ideális lesz.

Az év végére 13 millió felhasználó lesz az 5G-hálózatokban. A legtöbb bejelentkezésre Kínából kerül majd sor. A szakértők azzal számoltak, hogy 2025-re az 5G a globális mobilforgalom 45 százalékát lefedi majd. A továbbított adatmennyiség is jelentős mértékben növekedni fog. Már 2018 harmadik negyedéve és 2019 harmadik negyedéve között 68 százalékkal nőtt a mobil adatforgalom. 2025-ig ez az emelkedés évente átlagosan 27 százalékos lesz. Jelenleg az okostelefon-használók havonta átlagosan 7,2 gigabájt adatot forgalmaznak, ez a mennyiség 2025-re havi 24 gigabájtra emelkedik majd - elsősorban a növekvő videoforgalom miatt. A havi 7,2 gigabájt adat egy 21 perces HD felvétel streamelését jelenti, míg a havi 24 gigabájt adat 30 percnyi HD videó és pluszban naponta egy 6 perces virtuális valóság tartalom streamelését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cefet #5
    Nekem is valami hasonló jutott eszembe... :)
  • nlght #4
    Dél-Koreában már eléggé tesztelik az 5G-t és csalódás lett belőle. Az egészségügyi káros hatást pedig még nem is említettem, az is csak évek múltán tisztázódik majd.

    Csalódás a világ legnagyobb 5G-hálózata
    Utoljára szerkesztette: nlght, 2019.11.29. 11:09:39
  • defiant9 #3
    Közel sem kapja meg mindenki 3G/4G-n sem az elméleti maximumot, az átlagos letöltési sebességek évről évre csökkenek ahogy nő a használat. Az 5G új spektrumot/kapacitást/optimalizációt hoz be a hálózatba, gyenge minőségű vezetékes infrastruktúra helyére pl. optimálisnak tűnik az FWA, ameddig a mobil forgalom nem emelkedik tovább és ameddig az optikai infrastruktúra nem épül ki.
    2019-03 Az új mobilhálózat bekapcsolásával március elsejével lényegében egy Fixed Wireless Access (FWA) szolgáltatás jött létre, melyet a DIGI egy szűk előfizetői kör számára kínál, Budapesten egyelőre kizárólag a XIII. kerületben, valamint néhány Pest megyei és kelet-magyarországi településen, jellemzően kisvárosokban vagy falvakban
  • proger82 #2
    Lehet, de mivel lesz jobb!
    Mert mai napig 80%-nak az emberisegnek eleg 20-30megabit ami meg a 4g teljesitmenyit se eri el! Felesleges ennyire tornazni eroltetni , majd esetleg 2025-re lesz olyan tartalom aminek nem lesz eleg a 3G!
  • ostoros #1
    " 2025-re az emberiség kétharmada fog 5G-hálózatokat használni "

    Meg a nagy lófaszt.