SG.hu

Az Amazonnál járt a magyar pénzügyminiszter

Varga Mihály az Amazon központjában, az Egyesült Államokban tárgyalt a cég alelnökeivel.

"Magyarország elkötelezett az erős kétoldalú kereskedelmi kapcsolatainak fenntartása mellett az Egyesült Államokkal; tavaly a két ország közötti kereskedelmi áruforgalom értéke meghaladta az 5,4 milliárd dollárt" – jelentette ki Varga Mihály az Amazon központjába látogatásakor, ahol Susan Pointer és Dave Bozeman alelnökökkel találkozott. A világ egyik legnagyobb online kereskedelmi cégével folytatott megbeszélésen a magyar pénzügyminiszter hangsúlyozta, Magyarország és az USA közötti külkereskedelmi egyenleg közel 1 milliárd dolláros többletet mutatott 2017-ben, ami jól mutatja a bilaterális kapcsolatok kiemelt jelentőségét.

A tárcavezető a megbeszélésen közölte, a magyar kiskereskedelmi forgalomból 4%-kal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene - folytatva az évek óta tartó bővülést - 28%-kal emelkedett tavaly, miközben a forgalom a 2016 évi 308 milliárdról 2017-ben csaknem 400 milliárd forintra bővült. Ez azt jelenti, hogy az online kereskedelem fejlesztésében még komoly lehetőségek rejlenek, ami az üzletág felfutásához és a fogyasztás bővüléséhez is érdemben hozzájárul. Mint mondta, a tartós gazdasági fejlődés és a keresetek kétszámjegyű emelkedése alapján a kiskereskedelem tartós növekedésére számítunk Magyarországon.

Varga Mihály a nap folyamán látogatást tett a Boeing cégcsoportnál is. A pénzügyminiszter a vállalatnál tett látogatás után elmondta, a magyar kormány korábban jelentős összeggel segítette a német Diehl repülőgép-alkatrészgyártó cég mérnöki üzemének létrehozását Debrecenben, amely első számú beszállítója többek között a Boeing-nek is. Hazánk elkötelezett a kutatás-fejlesztés, főként a magas hozzáadott értékű termékek minél szélesebb körű fejlesztésében, amibe a hazai felsőoktatási intézmények is szervesen bekapcsolódtak az utóbbi években – tette hozzá a tárcavezető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • esztyopa #4
    Vagy...a bakó...
  • Acusio #3
    Benjamin Netanjahu egyik legfőbb szövetségeseként fogadta Orbán Viktort, Te szerencse nélküli.
  • fonak #2
    Jaja, kb. mint amikor Orbánt valami huszadrangú diplomata fogadta Izraelben. Jó, másnap a főni is kegyeskedett aztán fogadni.
  • coyote55 #1
    Helyünk a világban: súlyának megfelelően a minisztert a cég alelnökei fogadták...
    Tulajdonképpen fogadhatta volna a portás bácsi is ;)