Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Honor 10

A Huawei kedvezőbb árat ígérő márkáján belül is befutott a zászlóshajó.

A Honor név alatt megjelenő okostelefonokról mi is rendszeresen beszámolunk, legutóbb például a Honor 9 Lite fontosabb részleteiről írtunk. A cég most bemutatta a zászlóshajót, amely a várakozásoknak megfelelően több szempontból is a Huawei P20 típusra hajaz.

A hivatalos bemutató után nem sokkal a magyar oldalon is elérhetővé váltak a főbb részletek, így gyakorlatilag minden fontosabb tudnivaló kiderült az új fejlesztésről. A Honor 10 névre keresztelt új telefon valóban a korábban már látott üveg hátlappal jelenik meg, ez azonban itt csak kék és zöld árnyalatokat mutat majd nekünk. A kijelző itt is 5,8 hüvelykes, ez az FHD+ felbontást kínálja nekünk, mégpedig egy felső bevágással, bár itt azért megmaradt az alsó káva és a hagyományos egyetlen fizikai gomb is. Ez utóbbi az ujjlenyomat-olvasót is tartalmazza, míg a notch egy 24 megapixeles f/2.0-kamerának biztosít helyet.


A teljesítményről a Kirin 970 chip gondoskodik, ezzel nyilván nem lesznek nagyobb gondjaink, a 4 GB memória és a 64, illetve 128 GB-os kapacitást nyújtó tároló pedig szintén kielégítőnek mondható. A hátoldalon nem a P20 nyomdokaiban járnak, itt azonban szintén egy iker-kamerát helyeztek el, amely egy 16 és egy 24 megapixeles szenzort tesz elérhetővé (ez utóbbit monokróm változatban), fázisérzékelő autófókusszal és némi AI-funkcióval, hogy jobban kezeljék a különböző szituációkat és háttereket. Az üzemidőért egy 3400 mAh-s akkumulátor felel, ez a gyorstöltés révén alig 25 perc alatt éri el az 50 százalékos szintet, ehhez pedig USB Type-C és LTE-elérés társul, az Android 8.1 Oreo és az EMUI 8.1 párosával.

A telefon a kontinensen a tároló méretétől függően 400 és 450 eurót kóstál, az első vásárlók még ingyen Bluetooth-fülhallgatót is kapnak hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #1
    Ha már van notch, legalább a fizikai home gombot és az alsó kávát leszedhetnék. Ujjlenyomatszenzor hátulra is jó.

    Hirtelen nem tudtam, mik azok a fehér pöttyök a hölgy arcán... :D