Gyurkity Péter

Honor 9 Lite: kisebb kijelzővel jön a 2:1-es képarány

Európában is elérhetővé vált a készülék, amely ezen jellemzőkkel lefelé nyit.

Még december folyamán harangoztuk be a Honor 9 Lite típus várható érkezését, amelyre az első körben Kínában került sor, most azonban több európai országban is elérhetővé tették a megoldást. Ennek legfőbb előnye, hogy kisebb kijelzővel, kedvezőbb áron teszi elérhetővé a divatos képarányt.

A hivatalos termékoldal átfutása révén megtudhatjuk, hogy egy 5,65 hüvelykes érintőképernyőt párosítottak a címben is említett képaránnyal, így ezt (az előlapi keret visszaszorítása révén) sikerült belepasszírozniuk a korábban 5,5 hüvelykes paneleket befogadó keretbe. A 2160 x 1080 pixel felbontás mellett a 16 nanométeres csíkszélességen készült, összesen 8 magot kínáló Kirin 659 chip jelenik itt meg, amely 2,36 GHz-es órajelen fut. Ehhez 3 GB memória és egy alapesetben 32 GB-os belső tároló csatlakozik, ez utóbbi microSD révén kibővíthető. A fém kerethez üveg hátlap társul, az ujjlenyomat-olvasót szintén hátul helyezték el.

A gyártó érdekes módon egyszerre 2 iker-kamerát alkalmaz a típuson, itt ugyanis mind az előlapon, mind pedig a hátoldalon egy ilyen modult helyeztek el, amely egy 13 és egy 2 megapixeles érzékelőből áll össze, ugyanazon felbontást és minőséget téve elérhetővé a szelfiképek esetében. A telefon fekete, kék, valamint a szürke színben jelenik meg, a szoftveres oldalon már a megjelenés pillanatában az Android 8.0 Oreo fut, amelyhez természetesen az EMUI legfrissebb, szintén 8.0-s verziója társul. A német, francia, brit, spanyol, valamint olasz piacon már kapható a készülék, ezt várhatóan további európai országok követik majd.

Az ár mindössze 229 euró, ami mindenképpen kedvező.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!