Ötvös Tibor

Bemutatkozott a Nintendo Switch

A Nintendo bemutatta legújabb konzolját, mely korábban az NX néven futott, ám végül a Switch elnevezést kapta a tűzkeresztségben.

A nyáron már foglalkoztunk kicsit bővebben is az akkor még NX kódnéven futó új Nintendo-konzollal, ám az akkori értesüléseket még szimpla pletykákra, szivárogtatásokra alapoztunk. Miután ma hivatalosan is bemutatkozott a végül Nintendo Switch nevet kapott gép, így most megnézzük, mit is állítottak akkor a pletyka-lapok és végül mi lett a valóság.

Az eredeti állítás szerint "a Nintendo NX egy kézikonzol lesz, melynek a két oldalán találhatók majd az irányításhoz szükséges gombok". Nos, ez a korábbi állítás csak részben igazolódott be, hiszen bár simán elmehetünk a géppel bárhova, azaz hordozható is lesz, de mégis az igazi erejét majd az úgynevezett Switch Dock eszközbe helyezve mutatja majd meg. Ez a kis kellék egy dokkoló, melyet a tévére csatlakoztathatunk és így játszhatunk majd tovább a kedvenc programunkkal. A váltáshoz nem kell kikapcsolni majd a gépet, elég csak rádugni vagy kiszedni a dokkolóból.

A gép oldalán látható, hivatalosan a Joy-Con nevet kapott kontrollerek lecsatolhatók és bár kettő van, de a gép mindig érzékeli majd, hányan játszunk. Egy játékos használhatja mindkét kontrollert, de ha ketten vagyunk akkor elég csak az egyik, de csatlakoztathatunk még több kontrollert is egy konzolhoz. Az is jól látszik az elő videóból, hogy a grafikával ezúttal nem lesz komolyabb gond, az Nvidia videokártyája remekül muzsikál majd a programok alatt.


A bejelentéssel együtt az is kiderült, hogy mely kiadók/fejlesztők támogatják már most a Nintendo Switch-et és ez a lista bizony igen impozáns. Nem tudni pontosan, hogy mely csapat készít exkluzív címeket is, de az biztosan várható, hogy a Telltale Games, az Activision, a Bethesda, az Electronic Arts vagy a Sega is áthozza majd a nagyobb címeit a konzolra. A gép jövő márciusban jelenik meg és az eddig látottak alapján a konzolnak esélye van rá, hogy "jóvá tegye" a Wii U által okozott károkat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #19
    szeretek régi fórumokat ismét felkeresni, mert pár év távlatából lehet látni, hogy az akkori véleményünk mennyire nincs még csak köszönő viszonyban sem a valós adatokkal.

    "Amugy ez az uj nintendo kutyu mar most dogrovason van.
    Azaz zako. "

    Hát ebből a vasból 2019.03.31 - 2020.04.01 között 55.7 millió darabot adtak el. És több mint 330 millió játékot is eladtak mellé. A zakó, az nem ilyen ;)
  • tom_pika #18
    Ha sikerül leszoknod az alvásról is, nyerhetsz még napi 8 órát!
  • InfoCsill #17
    de jó, hogy leszoktam a játékokról évekkel ezelőtt, sosem voltam ennél szabadabb
    Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2016.10.29. 20:45:50
  • zola2000 #16
    Mivel most lett hivatalos a nintendo üzleti jelentéséből hogy a 3DS átlépte a 60milliót, nem feltétlenül.
  • Tripax #15
    Ez így nem teljesen valós. Kétfelé bontanám. Az egyik az Androidra írt és az nem kevés. Pl.: Én tableten játszok és a tv- re van kiküldve (hdmi), bluetooth kontrollerem van hozzá. A másik eset az emulátor játékok Sega meg Nintendo, itt külön meg kell említenem az Amiga emulátort amit lehet külön konfigurálni (sok opció).
  • ugh #14
    Ja? ez szep? csak a kontrollert tamogato jatekok szama kb. a 0-val egyenlo androidon.
    Amugy ez az uj nintendo kutyu mar most dogrovason van.
    Azaz zako.
  • Alien69 #13
    Ezek a frázisok már RÉG elavultak. NEM ez az első kézi konzol... A Tamagochi sem helyettesítette a kutya-macska tartást sem, a Gameboy (meg a Tetris) kézi izék sem helyettesítette/váltotta fel a sportot, és az emberi kapcsolatokat. Persze, kirívó esetek MINDIG voltak, 1-1 idióta MINDIG is volt, de ez meg platform független. WoW miatt is halt meg csecsemő, mert az idióta szülők inkább wowoztak.
    (de lehet keverem más játékkal, tökmindegy)
  • tobias88 #12
    Tanulság: ha kiviszed a tengerpartra sétáltatni a kutyát, játssz továbbra is a telefonoddal és ne a tájban gyönyörködj vagy esetleg sportolj egy kicsit...
  • UUUU #11
    Mutass mar innovaciot a Playstationnal, es az Xboxnal, amelyek ugyanazon vonalat folytatjak mar kb 18. eve.
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2016.10.23. 09:04:49
  • Major #10
    Switch innováció?

    Utoljára szerkesztette: Major, 2016.10.23. 00:00:32