Szekeres Viktor

Hatalmas vérengzés volt a tévésorozatok között

Másfél tucat tévésorozat végét jelentették be az elmúlt napokban. Lássuk, hogy mely szériákból nem készül többé új epizód.

Hány tévésorozatot nézel rendszeresen a most futó pár százból?
  • Egyet sem.
  • Maximum ötöt.
  • 10-et, plusz/mínusz 1-2.
  • 15-20-at.
  • 25-nél is többet.
Amerikában május közepén szokták bejelenteni a nagy, országos lefedettségű tévécsatornák (NBC, Fox, ABC, CBS, CW), hogy mely pilotokból rendelnek be sorozatokat. E bejelentések kísérőjeként pedig arra is fény szokott derülni, hogy mely, jelenleg futó sorozatok folytatódhatnak a következő szezonban, s az is, hogy mik azok, amiknek nem tudnak helyet szorítani az új műsorrendben - ez utóbbiak zömét természetesen azonnali hatállyal meg is szüntetik.


A vérengzést a Fox csatorna indította el, mely előbb megszüntette a The Mindy Project című komédiát, azonban öröm az ürömben, hogy épp a minap került bejelentésre, hogy a Hulu felkarolta a kultstátusz felé tartó sorozatot és berendelte a negyedik szezonját, mely 26 részes lesz. Ezt a bejelentést követte a CW, mely előbb az angyalos/sátános tematikát képviselő újoncát, a The Messengerst kaszálta el, majd pedig azt a Szívek doktorát (Hart of Dixie), melyről mindenki tudta, hogy nem fog folytatódni, a készítő is lezárta, azonban a csatornának valamiért nem akarózott bejelenteni a rossz hírt, így egy ideig még lehetett reménykedni.

A nagy vérengzés csak ezt követően kezdődött, mikor az ABC úgy döntött, hogy nem folytatja rajongói kedvenc, halhatatlanos krimisorozatát, a Forevert, majd pedig bejelentette a feltámadó halottos Resurrection, valamint a latino szitkom, a Cristela végét. A Fox a The Mindy Projecten kívül behúzta a negatív strigulát a Gyilkos hajsza (The Following), valamint a Backstrom című krimik mellé - előbbi három, utóbbi egy szezont követően ért véget. A CBS elég visszafogott volt, A Miller család (The Millers) évadközi kaszája mellé csak Vince Gilligan új sorozatát, a Battle Creeket, a The McCarthys című komédiát, valamint a Stalker című zaklatós krimit földelte el örökre..


Az NBC májusban korábban megszüntetett sorozatai mellé további ötöt nevezett meg, ami egyben azt is jelentette, hogy egyelőre csak egyetlen tavalyi újonca kapott második évados berendelést. A csatorna áldozatai: Constantine, Az elnök árnyékában (State of Affairs), a Ketten jegyben (Marry Me), az About a Boy (ez még nem látható itthon, de az Egy fiúról című könyv, illetve film alapján készült), illetve a One Big Happy. (A csatorna korábban már bejelentette, hogy az idei az utolsó szezonja a Városfejlesztési osztálynak (Parks and Recreation), valamint a Vásott szülőknek (Parenthood)). Ezen sorozatok közül a hírek szerint a Constantine-nak van esélye arra, hogy átkerüljön másik csatornára - talán a 3,5 milliós átlagnézettségből tudna profitálni a DC-sorozatokat futtató CW, ahol például az Arrow-t összesen 2,5 millióan nézik.

Persze a sorozatok rajongóinak nincs miért aggódniuk, hiszen ősztől megint több tucat újonc érkezik, s ezek nagyjából egynegyede meg is fog ragadni és folytatódhat a második szezonnal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SirBubu #20
    a Barátok közt remélem megy még
  • cateran #19
    Aztan megnezed a reviewkat es kiderul, hogy az 1. leghasznosabbnak itelt 1 csillag, a 2. detto, 3. detto, 4. detto, 5. 3 csillag...hat ennyit a -szokas szerint- lofaszt sem ero imdb pontrol...
  • paby88 #18
    jó az a constantine van benne potenciál bár kicsit tényleg lassú volt
  • BrockSamson #17
    Following hibaja az volt hogy az irok sokszor hulyenek neztek a nezot, es olyan dolgokat huztak be, ami mar facepalm kategoria volt (reszleteket most spoiler elkerulese veget nem irok, de sok ilyen volt).
    Utoljára szerkesztette: BrockSamson, 2015.05.20. 10:36:36
  • gyualmighty #16
    IMDB-n 10bol 7.5, de szerinted ritka gaz :D
  • gyualmighty #15
    magad se tudod hogy mit beszelsz...persze hogy nem olvastal rola jokat ha kiskegyedet meg blikket olvasol :D
  • BrockSamson #14
    En sajnalom a Constantinet, nem utotte meg a kepregeny szintjet, de meg igy is jobban lekotott, mint sok mas sorozat, amik valahogy 5-6 evadot elnek. A Forevernel pedig nem tudom minek rendeltek egy 20+ reszes elso evadot, ha nem is terveztek folytatni. Nem volt mondjuk benne semmi kifejezetten eredeti, de delutani kikapcsolodasnak megtette.
  • sárkánylovag #13
    Helixet talán még néztem volna tovább, belenéztem ebbe az Other Space-be amit írtál de ez csak egy szobába játszódik az egész, vagyishát ürkabinba, erre mondják szuper kisköltségvtésűűűűű. Az outlanderba még csak lenne valami csak abba is pénzt kellene belerakniuk.
    Azzal nem értek egyet hogy a BSG ha most kijönne 6 részt élne meg, mert azt nem a nézők hiánya miatt hagyták abba hanem a túl nagy költségeket nem bírták a gazdasági vállság bejövetelekor, az ma is zajos siker lenne. Az a gond amikor 02-03 os évadokba csökkentik a költségvetést és már nem nagy terekbe sok emberrel folytatódik, azt nagyon megérzi a néző.
    Majd az új Walking Dead sikerére leszek kiváncsi más szereplőkkel tud e sikeres lenni, mert ezek baromira tehetségesek de lehet maga a világ nem lesz elég, lásd a másik zombis sorozatot.
  • freeapro #12
    Agymenők, Nyugi Charlie, Modern család. Ezeket nézem, illetve nézném. Itthon mikor folytatják?
  • kalapos01 #11
    "A Dig a Fortitude meg a Last man on Earth a jobbak csak mostanában az ujak kozul"

    A Fortitude jó, a másik kettő ijesztően közepes. De rég rossz lenne, ha csak ezek lennének jók. Daredevil, Bloodline, Outlander, American Crime, Code of a Killer, Other Space, The Refugees, Secrets and Lies, Jordskott, El Ministerio del Tiempo, és még vagy egy tucat rohadt jó új sorozat van.