Berta Sándor

Gyors WLAN-kapcsolat lesz a hajókon is

Hamarosan a különböző óceánjárókon is elterjedhetnek a gyors vezeték nélküli internetkapcsolatok.

A kényelem, az ellátás színvonala és a nyugalom miatt sokan választják egy nyaralás kiválasztásakor az exkluzív helyszínekre eljutást biztosító sétahajókat. Azonban a piac alaposan átalakulhat, ugyanis az óceánjárókon is elterjedhetnek a nagy sávszélességet kínáló WLAN-hálózatok, és ezzel a gondtalan pihenésnek is vége lehet. A Carnival Cruise Lines brit-amerikai hajózási társaság úttörő akar lenni ezen a területen és lehetővé tenné, hogy a légi járatok után a hajókon is megjelenjenek ezek a szolgáltatások. A fejlesztéssel a cég elsősorban a fiatalokat szólítaná meg, ők a jövőben utazás közben is azonnal küldhetnék a mobiljukról a szelfiket a közösségi hálózatokra.

A hajózási társaság olyan nagy sebességű WLAN-hálózatot építene ki, amely hatalmas területet fedne le. Az adatátviteli sebességgel kapcsolatban a Carnival Cruise Lines nem közölt adatokat, de annyit elárult, hogy az új WLAN az eddig kínált kapcsolatoknál körülbelül tízszer gyorsabb lesz. A WiFi@Sea projekt lényege, hogy amíg az óceánjáró a kikötőben tartózkodik, addig a kiépített szárazföldi internethálózathoz kapcsolódhatnak az utasok. A partok közelében egy maximum 65 kilométer hatótávolságú WLAN-hálózatot fognak alkalmazni, míg a tengeren műholdas interneteléréseket biztosítanak az utasoknak. A felhasználók ugyanakkor folyamatosan tudni fogják, hogy éppen milyen hálózaton keresztül szörfölnek a világhálón.

A Karib-tengeren a WiFi@Sea már az idén elérhető lesz, míg a Földközi-tengeren, Nyugat-Európában és Ázsiában közlekedő óceánjárókat jövőre szerelik fel a szükséges berendezésekkel. A Carnival Cruise Lines célja az, hogy a technológiai újításokkal a fiatalok és a középkorúak közében népszerűbbé tegye a sétahajózást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • thrawnguru #6
    Akarod mondani 10 euro/ óra? :D
  • caius marius #5
    "A fejlesztéssel a cég elsősorban a fiatalokat szólítaná meg, ők a jövőben utazás közben is azonnal küldhetnék a mobiljukról a szelfiket a közösségi hálózatokra."
    Csak nekem támadt hányingerem ezen mondatot olvasván?
    Fejlesztés, hogy a sok kis köcsög szelfizhessen??? Miva'?
    Annyi mindenre lehetne használni az internetet...
    Miért csak a faszkodás működik a világban?
  • vafeN #3
    Nagyon rosszak a net kapcsolatok a hajón. Amikor csak google-en akartam keresni akkor is legalább 2 percet kellet várni, hogy bejöjjön az alapoldal, mellette drágák is. Úgy hogy munkás voltam úgy volt 1 óra 10$.
  • TomecK #2
    Mé eddig nem volt ? Ez szerintem gáz. Az egész hajó fenntartási költéségnek kb. 0.5%-a hogy rakjanak rá egy gyorsabb mondjuk gigabites netet, műholdról. És akkor még nem is beszéltem arról, hogy 2 euro/nap vagy 10euro/hét összegért simán venné mindenki a netet azon a hajón. Tiszta jó buli.
  • Sippie #1
    a magyar utasoknak majd kell fizetni rá netadót?
    Utoljára szerkesztette: Sippie, 2014.11.05. 19:40:06