Szekeres Viktor

A Warner egy tucat új képregényfilmet jelentett be

Új, önálló Denevérember és Superman filmek érkeznek, saját mozifilm főszereplője lesz Villám, Cyborg és Aquaman, és még Zöld Lámpás is rebootot kap.

Várod a Warner új képregényfilmjeit?
  • Igen.
  • Nem.
Az elmúlt években elég furcsa jelenség ütötte fel a fejét a neten, meglehetősen sokan kezdtek el nyafogni amiatt, hogy évente két, olykor három szuperhősös képregény-adaptáció is mozikba kerül, mondván "ez sok". Holott a több száz premiernek mindössze töredékét jelentették ezek a képregényes filmek annak ellenére, hogy minden hónapban több, mint száz sorozat újabb és újabb epizódjait lehet olvasni nyomtatott formában. Vajon a szuperhős-ellenesek most miképp fognak reagálni az év egyik legnagyobb volumenű mozis hírére? Lehet, hogy rájönnek, hogy nem emberiség elleni bűntett, ha évente 2-3 helyett 5-6 őket nem érdeklő mozifilm is készül?


Nem is olyan régen még arról számolhattunk be, hogy a Disney és a Marvel mintájára a Warner is saját, összefüggő mozifilmes képregényes univerzumot tervez, természetesen a DC kiadó füzetei alapján. Azonban jó ideig csak találgatások láttak napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a kiadott premierdátumok milyen filmeket fedhetnek, s biztosra tegnapig csak a Batman v. Superman: Dawn of Justice elkészültét lehetett venni. Nos, most már további filmek címére is fény derült. Sőt, egyes színészek és készítők neveiről is értesülhettünk.

A felesleges szócséplés és töltelékszöveg helyett álljék itt a Warner most kiadott menetrendje.

2016. március 26.: Batman v Superman: Dawn of Justice
2016. augusztus 5.: Suicide Squad
2017. Justice League Part One
2017. Wonder Woman
2018. The Flash
2018. Aquaman
2019. Shazam
2019. Justice League Part Two
2020. Cyborg
2020. Green Lantern


Valamint a fentiek mellett még Superman és/vagy Batman is jó eséllyel vászonra kerül egy saját filmmel 2018-ban és/vagy 2020-ban.


A 2017-es filmek június 23-án és november 17-án, a 2018-asok március 23-án és július 27-én, a 2019-esek április 5-én és június 14-én, míg a 2020-asok június 19-én és november 20-án kerülnek az amerikai mozikban. Legalábbis jelen állás szerint, de láthattuk, hogy a Warner nemrég kimentette a Batman v. Superman: Dawn of Justice-t az Amerika kapitány 3 karmai közül. És ezek mellett még DC-s vonatkozású lesz 2017. május 26-án a The LEGO Batman Movie is.

A konkrétumokról annyit lehet tudni, hogy a Suicide Squad (Öngyilkos osztag) rendezését Davd Ayer kapta (Nehéz idők, Az utca királyai, Az utolsó műszak, Szabotázs, Harag), a Wonder Woman (Csodanő) főszereplője Gal Gadot lesz, aki a Batman v. Superman: Dawn of Justice-ban mutatkozik be. A két Justice League-mozifilmet (Igazság Ligája) Zack Snyder rendezi, s ezekben Ben Affleck, Henry Cavill és Amy Adams szerepelni fog. A The Flash (Villám) címszereplője Ezra Miller lesz, az Aquamané Jason Momoa, a Shazamban Dwayne Johnson lesz Black Adam, a Cyborg főhősét Ray Fisher alakíthatja (őt is felvezetik már a Batman v. Superman: Dawn of Justice-ban), a Green Lantern (Zöld Lámpás) pedig reboot lesz, feltehetőleg nem Ryan Reynoldsszal. (Mai értesülés még, hogy a Suicide Squad főszerepeire olyan színészeket kerestek meg, mint Will Smith, Margot Robbie, Tom Hardy és Ryan Gosling.)


Ha azt nézzük, hogy a filmeken kívül mennyi képregényes sorozat érkezett, illetve érkezik nemsokára a tévébe, akkor azt mondhatjuk, hogy aranykor köszönt a képregényes sztorikat kedvelőkre. A többiek meg..., nos, ők is mérhetetlen sok egyéb film közül válogathatnak még. Akik az igazán jó alkotások iránt érdeklődnek, azokat ez a dömping (évi plusz két-három film) nem fogja zavarni, hiszen a díjakra esélyes, igazán igényes filmek zöme nem a fenti listából fog érkezni. Gondban csak az lesz, aki a nagyszabású filmeket kedveli, azonban a szuperhősös műfajért nincs oda, hiszen a kiemelt költségvetésű produkcióknak így valóban igen nagy hányada lesz DC-s vagy Marveles szuperhős mozi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hypno #12
    Talán egy Flash Gordon remake? Hátha lesz olyan szar mint az eredeti.
    És mégtöbb Godzillát!
  • CyberKecsi #11
    Ez ütött :-D
  • cylonflatus #10
    Legjobb szerkó, kocsi, lóvé? De ha még humorérzéke is volna, Wayne helyett Starknak hívnák...
  • Frank99 #9
    hehe

    mennyi rókabőrt akarnak lehúzni a hülye amcsiknak? (de ahogy nézem más is eszi..)

    a HŐSÖK? Ezeknek csak ez jó? Mindenkit megmentő, leromboló? Mindenki ellenség?

    jajjj

    Ha sikerül felmenni a Marsra -úgysenem' jönnek vissza, ha egyáltalán odaérnek- akkor meg jön majd a Marskapitány...

    Inkább nézem ma este a Kevin Costnert a 3 days to Kill-ben
  • Zombee #8
    A cikk szar. Én személy szerint így, 30 évesen is örülök neki, hogy végre történik valami. a 90-es években jóformán semmi nem volt, csak Batman került moziba, meg Spawn. 2000 után, az X-Men indította el, jöhetett Pókember, Daredevil, Catwoman, Batman újra, Vasember, ők nyitottak utat aztán az olyanoknak, mint a Sin City, Kick/Ass, Watchmen, 300...
  • Zenszkij #7
    így van, ő a legnagyobb szuperhős
  • inkvisitor #6
    "ő a leggyengébb "szuperhős" az univerzumában"
    Persze, fizikailag tényleg ő a leggyengébb, viszont taktikai gondolkozásban a legerősebb. A Justice League egyik rajzfilmje épp arról szól, hogy a szgépéről lelopják a vészhelyzeti terveit, amik arra készültek, ha valamelyik csapattag a többiek ellen fordul. Meglehetősen gyorsan képes semlegesíteni minden szupererő nélkül a többi hőst.
  • CairoJack #5
    Jó messze vannak ezek még. Részemről Batman forever, de a Wonder Woman és a Flash film is érdekelne.
    Amúgy meg lehet, hogy Batman a leggyngébb, de neki van a legjobb szerkója, kocsika, és persze a legtöbb pénze, úgyhogy ő az ász.
  • Yagami #4
    Na ja, lassan jó lenne már valami infomorzsa, hogy mit tervez Hollywood 2025 utánra, amikor már Oculus Rift-tel meg Google Glass-szal fog mászkálni mindenki (vagyis leginkább otthon lenni).
  • Yagami #3
    Minek, három nem volt elég? Nézegetheted őket életed végéig. Batman mellé meg beraksz bárkit, persze, hogy elrontja az egészet, mert egy kis "vicc ízt" ad a dolognak, hogy ő a leggyengébb "szuperhős" az univerzumában.
    Egyébként remélem akkor öröm és bódottá' fog szétterjedni a tudatodban, mikor tájékoztatlak arról: lesz (!) Power Rangers mozifilm.