Ötvös Tibor

Átnézi a gépünket az új Steam rendszer

Komoly felháborodást váltott ki a Valve friss bejelentése, mely arról szólt, hogy a frissített Steam rendszer a felhasználó gépéről egy teljes körű elemzést készít és elküldi azt a központi szerverre.

A Steam eddig csak a hardveres részt nézte át és ellenőrizte le, ám a frissített kliensnek köszönhetően mostantól a gépünkre telepített programokat, alkalmazásokat is átnézi. Jelen pillanatban ez még csak egy választható opció, ám sokak szerint hamarosan kötelező lesz átvizsgáltatni a rendszerünket, mert különben nem telepíthetjük majd az alkalmazást.

"Az új szoftver lehetőséget ad a felhasználóink megismerésére" - áll a Valve közleményében. "Szeretnénk ugyanis megtudni, hogy a játékon kívül még mi mindenre használják az emberek a számítógépüket és ezen vizsgálatok eredményeit időnként nyilvánosságra is hoznánk. A fejlesztők és a kiadók biztosan hasznosnak találják majd az adatokat."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • shandix #39
  • fersk #38
    "...mert jó lenne ha tudnák játszani ha már megvettem."
    Ők fogják tudni játszani attól még, hogy Te megvetted...
  • bah #37
    Ennek ellenére sokan félreértették és kb máglyán akarják égetni a valvet. Nem tudom honnan szedték, hogy nem lesz opcionális a jövőben. Csak ijesztgeti a népet a szenzációhajhász média, ahogy szokta: H1N1,válság,stb... Ez is ua.
  • Oláh Herkules #36
    olyan gázak ezek a 2k huf os AAA játékos akciók is steamen, nem is tudom miért használom :D
    De valahogy úgy érzem nem nagyon lesz többé játékom hagyományos forrásból, a steam túl kényelmes és olcsó :)
  • Oláh Herkules #35
    na és itt jön ki a 60-as upc-d parasztvakítása, hogy névlegesen annyi, de a mögötte lévő rendszer nem bírja :D
    Tudod az a 60mbit a upc és közötted elérhető MAXIMUM sávszél, ami nem is garantált még azon a rövid távon sem. A upc-n túl meg főleg nem garantált.
    Ha jól tudom a steam pont torrent szerű protokollt használ letöltéskor, és akkor itt köszönheted meg kedvenc szolgáltatódnak hogy szétkorlátozza :D
    A "játék többi részét" meg patchnek hívják.
    Furcsa hogy nekem egy 15 megás t-home kábelem van, és 1-1 este/éjszaka alatt lejött a gta4 és a gta: eflc steamen (16-16 giga), pedig nem maxon jött, csak 600 kbyte/sec körül.
  • Oláh Herkules #34
    van már magyar is... én eddig németen lógtam (alapból ezt állította be, uh nemtom honnan lenne amcsi), és mindig elérhetőek, ha meg nem akkor a netszolgáltatásnál kellene körülnézni.
    Na meg persze az offline mód....

    "Gyakran érthetetlen okokból a játék teljesen újratelepíti magát - ilyenkor napokig tölti a 3-4 gigát "

    ha letörlöd lehet újratelepíti :) amúgy csak patchel magától, de nem hiszem hogy 4 gigás patchek lennének a mai játékokban

    steam nem nyírja ki saját magát, néha updateli saját magát. Ez 1 perc, és gond nélkül újraindul.
  • bakagaijin #33
    Mi ebben a félrevezető. Írja, hogy opcionális, csak sokan attól tartanak hogy kötelező lesz. Ebben nincs semmi félrevezető.
  • kissssss #32
    hagyjad fölösleges itt győzködni az elvakult steam gyűlölőket egyszerűen ha valami nem úgy működik elsőre rögtön ahogy szeretnék akkor máris mindenki hibás csak annyi nem jut az eszükbe hogy talán pont ők nem csináltak valamit jól.

    már 3 vagy 4 éve van steam fent a gépemen és eddig csak egyszer kellet újra telepítenem pont nemrég az új dizájn váltás miatt.
  • Julius Caesar #31
    "- Hiába van telepítve a gépre a játék és hiába nem akarok multizni, csak akkor hajlandó futni, ha van internet elérése.
    - A Steam szerverei gyakran nem elérhetőek -> a játék nem hajlandó indulni"

    Akkor te baszod el, nekem ilyet sose csinál. mellesleg van offline mód, csak ugye tanulni kellett volna angolul és elolvasni a FAQ-t. A servert meg be lehet állítani. Alapból asszem amerikára van állítva. A legközelebbi talán hozzánk a német.
  • vg #30
    Napokban akartam játszani HL2-vel, mert megvan eredetiben... felteszem a stream-et, majd install a játékot... a 80%-nál elkezdi tölteni a netről a játék többi részét de teszi ezt 60-as upc-vel úgy 15k-val. Fél óra múlva 82%-nál töröltem a fenébe. Ennyit a nagy steamről.