Ötvös Tibor

Lebukott a Modern Warfare 2 tolvaj

A hírek szerint a fickó, aki kilopta a Call of Duty: Modern Warfare második részét, megkerült és a rendőrség őrizetbe is vette.

Christain Del Amo, aki augusztusban töltötte be a 18. életévét nem kispályázott, ám végzetét saját ostobasága okozta. De kezdjük az elején. Del Amo kilopott egy limitált X360 konzolt és a hozzá tartozó Modern Warfare 2 csomagot a kiadó igazgatójának (!!) irodájából. A terve annyi volt, hogy feltöri a kódot a lemezről és korlátlan mennyiségben terjeszti majd azt - eredetiként árulva.


Ügyes hamisítvány

A feltörés nem volt nagy ügy - mivel "másodállásban hacker volt" - és már egy hologram készítővel is kapcsolatba lépett, mikor lecsaptak rá a rendőrök. Vesztét egy nagyképű blog-bejegyzés okozta, melyet az egyik letöltő oldalon engedett el. Ezt olvasván az Activision megbízta az IPCybercrime.com csapatát, akik a Facebook segítségével pár óra alatt megtalálták a srácot.

Ezután egyik munkatársuk 500 dolcsit kínált a limitált X360 kiadásáért és már kész is volt a csapda. Del Amo természetesen belesétált, a rendőrök pedig lecsaptak. Az Activision szerint a tanulság annyi, hogy lehet kalózkodni, de mindig hagysz nyomot magad után.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • artschi2 #7
    Felelős újságírás? Viccelsz?...
  • bakagaijin #6
    További blikk elemek:

    * "kiadó igazgatójának irodája" => egy ládányi a raktárból
    * "egy nagyképbű blog bejegyzés" => fizetett hirdetést adott fel a játék értékesítésére a Craigslist-en. Bár valóban voltak blogbejegyzései is, a konkrét név a fizetett hirdetésből jött.

    Zárómondat a Gamespot-on, szabad fordításban:
    "Bár nagyon hamar letartóztatták Del Amo-t, ekkor már késő volt. A Modern Warfare 2 már megjelent file-megosztó szolgáltatásokon a hét elején, ami potenciálisan többezer elvesztett eladott játékot jelent az Activision-nek."

    Felelős újságírást mozgalom!
  • bakagaijin #5
    No, az sg megint jól megvágta a hírt. Az ember nem másodállásban csinálta ezt, hanem ez volt a fő tevékenysége. Tört xboxokat és részben hamisított (hologram, stb.), részben warezolt játékokat értékesített a saját webshopjában. Amúgy elég durva módon a saját nevét használta nick-nek a fórumokon.

    Itt van róla és a már levett facebook oldalról kép is.
  • EroSennin #4
    Mi ebben az elrettentés? Egy totális idiótáról van szó aki blogjában ezzel dicsekszik meg kiadja az adatait facebookon :) Egy ilyen idióta nem lehet hacker, ez az egész gerillamarketingnek tűnik :) Persze a storynak valóságalapja simán lehet: egy idióta kis tolvajnak sikerült lopnia és ezt a sima lopást úgy tüntette fel a haveri körében (blog, facebook) mintha egy nagy hacker lenne, és még pénzt is akart szerezni ebből. Ezután lebukott a károsult cég meg kitalálta hogy tud ebből az esetből hasznot húzni, és szépen kiszinezték a történetet a médiának :D
  • Moyko #3
    Sztem is kamu, elrettentésként szeretnék használni - média fogás - majd ez jól visszafogja a kalózkodást -meg a sok ügyes gyerek nem fogja letölteni a másolt játékot biztos, mert a facebook-on, megtalálják pár óra alatt :D
  • TVelvet #2
    ha vki ennyire hülye... haljon meg :D
  • LouisWu #1
    én ezt a hírt kamunak tartom. de ez csak a személyes véleményem