Ötvös Tibor

Íme a Wolfenstein: The New Order náci-kínzós jelenete


Felkerült a netre a Wolfenstein: The New Order legbrutálisabb jelenete.

Manapság már nem ritka, ha egy-egy alkotásban kimondottan brutális jeleneteket kapunk. És most nem a különböző FPS-ekben, a játék közben tapasztalt erőszakra kell gondolni, hanem a szinte már interaktív átvezető jelenetként is értelmezhető kínzási elemekre. Ilyet legutóbb a Grand Theft Auto ötödik részében láthattunk, de most a Wolfenstein: The New Orderben is újra átélhetünk hasonlót.

A lenti videóban azt láthatjuk, amint hősünk egy láncfűrész segítségével próbálja vallomásra bírni a foglyul ejtett nácit. A másik érdekesség, hogy egy ötletes megoldással újra letudhatjuk a klasszikus Wolfenstein 3D-t is. BJ Blazkowicz egy rémálmában visszaemlékszik arra a pár órára, amikor meg kellett szöknie a kastélyból. Ez a jelenet itt látható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #9
    A Wolf3D-ben, nem kastelybol kellett menekulni es nem volt lehetosegunk 2 fegyvert tartani. A tobbi stimmel :)

    A kinzasrol meg annyit, hogy barom volt aki azt jelenetet kidolgozta. Ha az ipse nem beszel, levagja a fejet? Es akkor mennyivel lesz tobb infoja?? Egy kinzasban nem az a lenyeg, hogy ha nem beszelsz, akkor meghalsz. Ez nem kinzas, hanem valasztas. Ha pl. levagja a labat vagy eltori a karjat, abbol mar lehet valami info. Ennyi erovel a pisztolyt is a fejehez nyomhatta vona, beszelsz kocsog, vagy meghalsz.
  • mcganyol #8
    Bdzsana mielőtt mások iq-ját próbálod kritizálni... vegyünk egy aktuális párhuzamot. Pl a muszlimokat mint vallást gyakorlókat diszkriminálják nagyon sokan 9/11 óta. Ez többé kevésbé hivatalos álláspont is. Na most szerinted az arab világban született gyerekek választják a vallásukat? 18 évesen mindenféle befolyásolás nélkül megkérdezik őket, hogy akkor melyik egyházat kívánják követni, ha egyáltalán?
    Az amerikaiak akik pedig bőszen irtják a civileket is afgánban tartottak egy népszavazást, hogy "akarja-e ön, hogy muszlimokat öljenek az idiótább fajta katonáink afghanisztánban?"
    Nos nyílván érzed, hogy az amerikai közvélemény ezeket a cselekedeteket elítéli és elölük ezt próbálják is eltitkolni/eltusolni. Én még egy felelősségre vonásról sem hallottam újságírok/civilek véletlen bedarálásáért, mert hát "háborúban előfordul az ilyesmi" az amcsik szerint.
    Tehát ezt pontosan miben is különbözik németországtól és a német emberektől a 2.vh-ban?
    Az hogy pár idióta vezető mit talál ki, hogy elérje a céljait szerintem nem minősíti egy ideológiát. Guantanamo sem épp jó hogy létezik, de én ettől nem érezem magam feljogosítva, hogy láncfűrésszel menjek neki a demokrata pártra szavazó amerikaianak.

    A nagy iq-t használd is kérlek, az ember életében egy csomó dolog nem olyan döntés kérdése, mint ahogy te azt próbáltad itt beállítani. "Akar-e Ön népírtó lenni? Igen/Nem" Nagyon sok olvasnivaló van a témában, ha érdekel, hogy valójában mi vezetett oda hogy emberek millióinak kellett meghalni. szerintem teljesen mindegy, hogy németeknek, oroszoknak, japóknak, amerikaiaknak vagy nemzeten belüli etnikumoknak. Ez nem pont úgy volt, hogy volt 80millió gonosz ember [a németek] és közülük a 15millió még gonoszabb [konkrétan a nácik] egyik reggel felébredtek, hogy na, akkor ma küldjük kamrába a zsidókat/cigányokat.
  • Cickány90 #7
    Nem éppen a legeffektíbb kínzóeszköz.
  • Tetsuo #6
    Az "érveid" lehengerlőek! Pláne úgy, hogy törvény védi a hivatalos történelmet, így senkinek nem is lehet ellenvetése. Akinek lenne, az menne a 101-es szobába.
  • Sippie #5
    1:24-nél az úgy mi a fasz? :D elég érdekes jelenet :D
  • bdzsana #4
    Ez csak egy rohadt játék komolyan. Imádom amikor minden nácis cikkhez odaírják, hogy és a kommunista írtós játékok meg filmek meg a kis f...m hol van? Meg őket lehet bántani fordítva meg nem..? Bár a kommunisták felemlegetése itt még nem volt csak egy pár nappal korábbi cikknél itt sem fog késni gondolom, de a zsidózás, meg a náci sajnálás már azért itt is meg volt.

    A zsidók és a nácik között már az alapvető különbség is szemet szúr annak akinek van legalább 20as IQ-ja. Az egyik származás (vele született, mert ez nem csak vallást jelenthet, sőt régebben ez fokozottan igaz volt), a másik pedig választott. Az egyikért lehet felelősségre vonni valakit a másikért nem.
  • Fbn Lx #3
    vajon milyen lenne a visszhangja a játéknak, ha nácibőrbe kellene bújnia a játékosnak, és egy zsidót kínoznia
    az egész világ ki lenne akadva és a könnyeiben fürdene mindenki, hogy mennyire kegyetlen dolgokra képes az ember
    úgy tűnik a kegyetlenség is csak nézőpont kérdése
  • mcganyol #2
    Az ellenállás nevében már hogyne lehetne! csak elötte húzzál köpenyt nehogy rádmenjen a nácivér!
    Manapság a katonai hatalom ellen ellenállókat terroristának hívja amerika. Viszont ww2 francia ellenállók az ártatlanságot, önfeláldozást és erkölcsi magasságot testesítik meg nyílván.
    Tanulság: ellenséget lehet kínozni/kivégezni, sőt mi több, kívánatos és indokolt is :)
  • fonak #1
    Ja értem, a gonosznácikat lehet kínozni.