Ötvös Tibor

Többször is végigjátszható a Wolfenstein: The New Order

Nem egyszeri kalandot kínál a Wolfenstein: The New Order.

Közeledik a Wolfenstein: The New Order megjelenése. A franchise következő és B.J. Blazkowicz szempontjából utolsó bevetése 20-án lát majd napvilágot és szerencsére többször is letudhatjuk majd ezt a kalandot. Legalábbis ez derült ki Jens Matthies mondataiból. Elmondása szerint az első végigjátszás után újra neki kell állni, hiszen ekkor megnyílik egy alternatív idővonal is.

"Bár kimondottan szóló játék a Wolfenstein, de sok újrajátszási rátát is tartalmaz" - árulta el Jens. "Például rögtön az elején meg kell hozunk egy döntést, amivel megnyílik egy alternatív idővonal és ezzel megváltozik a sztori is. Érdemes másodszor is nekifogni a kalandnak és megtapasztalhatjuk, milyen változásokat okozott a döntésünk. Nem akarok lelőni egy poént sem, de ezzel a játékmenet is változik és nem pusztán egy második befejező videót takar a dolog."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #10
    Szerintem elég sokan megvennék, ráadásul a játékban "lehetne választani" az oldalt, vagyis azzal az oldallal lehetsz, amelyikkel akarsz.
    1. Nagyon sok ember úgy gondolja, hogy ami ma közszájon forog a 2. VH-ról, az hazugság ill. durva csúsztatások sorozata, komoly cenzúrával, koncepciós ügyekkel, hamisításokkal, elhallgatásokkal stb. A nyerő oldal gusztustalan kielégülése az egész mítosz, anyagi és politikai haszonszerzés végett ill. igazolás más gusztustalan akciók végrehajtására... gondolják sokan.
    2. Meg aztán vannak a gonosz nácikkal szimpatizálók is. Bár szubkultúra jelleggel, de ők is komoly vásárlóerővel bírhatnak.
    3. Aztán vannak azok, akik csak szimplán unják az egyoldalú hadjáratokat.
    A Star Wars gonoszait is irányíthatuk, ha jól tudom... és nem kell mellé felvenni a világpusztító mentalitást.

    Na mindegy, felesleges ez a beszéd, mert ezalapján úgy sem lesz játék. ;-) Ugyanis nem csak a történelemhamisítás és a kultúrák, hagyományok degradálása a cél, hanem a kollektív butítás. Szóval hosszútávon a (mainstream) "játékok" egyre manipulatívabbak és bugyutábbak lesznek. Ezt borítékolhatjuk.
  • cateran #9
    BS...
    "‘We have a very daring and skilful opponent against us, and, may I say across the havoc of war, a great general.’
    The words were Winston Churchill’s and the great general he was referring to was Erwin Rommel."
    A Desert Fox hadmuveletet mar ZX Spectrumon is feldolgoztak parszor, ugy, hogy bizony a nemetekkel is tolhattad (ezek persze meg csontstrategiak voltak)
    De el tudnek kepzelni mondjuk 1 repulos jatekot, aminke az alapja o:
    Nem szarral dobalozott...
    "All in all, Hans-Ulrich Rudel flew 2,500 combat missions -- more than any pilot ever, for any country, in any period of time. His stats speak for themselves – 11 airplanes, 519 tanks, 4 trains, 70 landing craft, two cruisers, a destroyer, a battleship, and over 1,000 enemy trucks and transport vehicles met their ends at his hands. He received the Knight's Cross (Germany's answer to the Victoria Cross or the Medal of Honor) five times – they seriously had to invent shit to add to his Knight's Cross, because there wasn't anything in the book for what you give a guy who already has the Cross with oak leaves, swords, diamonds, bells, whistles, etc."
  • Ender Wiggin #8
    tetsuo, nem érted. egy ország, mely két világháborút kezdeményezet, akármit csinál, sosem lesz pozitív hős. hitler eszméihez egyetlen pozítiv gondolatot sem lehet hozzárendelni, semmit, ami szimpatikussá teszi az ügyüket. nem lehetne eladni egy ilyen játékot. már ott elbukna, hogy amerikai, orosz, francia vagy akármilyen más nemzetbeli katonákat kellene ölni.
    maradva a világháborúnál, az usa, anglia, szovjetek, franciák szemszögéből legalább az elnyomó erő elleni harc lehet morális magaslat, de a nácik szemszögéből semmi az ég világon.
  • Tetsuo #7
    Pont az lehetne a játék lényege, hogy fikció szinten bemutatná, a németek nem is voltak olyan démonok, ahogy azt a mai kor ábrázolja. Ugyanolyan katonák voltak, mint az angolok vagy az amcsik. A vezetők pedig, Hitler és Churchill, Roosevelt megintcsak ugyanaz az erkölcsi szint.
    A hidegháborúról is vannak játékok, arról mégsem esik szó benne, hogy miféle disznóságokat követett el mondjuk az USA. Ebből a szempontból USA vezetői ill. az ő ideológiájuk még rosszabb, mint Hitleré. Persze ezt kijelenteni nem ildomos, mert még mindig az az ideológia uralkodik...

    Szóval, háborús játékok esetén, ha hűek akarunk maradni a történelemhez (mondjuk még egyik játék sem nagyon célozta ezt meg), akkor rosszabbnál rosszabb ideológiák közül választhatunk. De egy játékosnak nem feltétlenül kell a mögöttes eszmékkel foglalkoznia, hiszen csak játszik.
    Embert ölni, erőszakolni, fosztogatni, kínozni bármely oldalon ugyanolyan bűn, nincs mentsége sem a német, sem az angol katonának rá. Ez viszont nem is érdekli a gyerekeket, mert úgy játszanak, mintha (mese)filmet néznének. A valóságban a legtöbbünk összehugyozná magát a vér szagától.
  • Cickány90 #6
    Macropus Lupus:
    Van már ilyen (majdnem): Battlefield 1942 a neve. :D

    Ender Wiggin:
    Amúgy nem a perverzeknek szólnak az olyan játékok, ahol van axis oldal, hanem csak azoknak, akiket érdekelnek a fegyverek, esetleg a különböző járművek (IL-2 Sturmovik) stb. És ne mond már, hogy az oroszok ideológiája annyival jobb volt, mint a németeké.
  • Macropus Rufus #5
    Ender Wiggin: miért nem? Ez miért gáz? Szerintem nem az. Ez kb. olyan lenne mint amikor egy történelmi stratégiát nyomok és én irányítom Napoleon csapatait. Az sem volt jobb ember mint hitler.
    Szerintem simán hozható lenne eg yolyan játék, melyben szövetsgées és náci oldal közt választhatok. Fél stratégia fél fps. Akarom ez akarom az. Tehát ha akarom mint egy stratéga mozgatom az alakulataimat, de ha akarom akkor egy alakulat egy katonűájára klikkelve fps ként megy tovább a gém, tehát egy adott csatában én is részt tudok venni. Szerintem egy ilyen játék nem verné ki a biztosítékok. Ui. könnyen elhet, hogy náci oldalon vagyok és rommá vernek a szövetségesek, és az is lehet, hogy én vagyok a szövetséges és a gép álltal vezetett nácik iktatnak ki. A játék nem az teljes II.VH-út dolgozza fel, csak 1-2 jelenet lenne ismerős. Esetleg 1-2 nagyobb csatábas szálhatnánk be, pl. lenyomhajtuk az ardeneki tankcsatát, akár stratégiaiban akár fps-ben (kicsit hajzana a Halál 50 órájára)
    Szóval nálam simán beledférne egy ilyen játék.

    Ami meg a fenit Wolfeinsteint illeti: a grafika shit. Legalább is a videók szerint nem nagyon haladtak a korral.
  • Zombee #4
    A Sudden Strike-ban volt külön német kampány, bár a harcok ott is Németország területén zajlottak, csak az érkező szovjet és amerikai csapatokkal szemben lehetett harcolni védekezve.
  • Zombee #3
    Mire gondolsz? Hogy képzeled el?
  • Ender Wiggin #2
    soha, senki nem fog neked olyan játékot gyártani, amiben hitler oldalán masírozol és lövöd halomra a lengyeleket, franciákat. a nácik esetében hiányzik a pozitív ideológia csírája is. márpedig anélkül nehéz eladni egy játékot. szerintem a perverzeknek van sok multi, ahol választható oldal az axis.
  • Gauge #1
    Várom.... de jó lenne most már egy német szemszögből is játszható játék.