Ötvös Tibor

Csak a németek kapnak cenzúrázott Wolfensteint

Egy közleményben nyugtatta meg a Wolfenstein: The New Order rajongókat a Bethesda.

Ahogy azt már szinte megszokhattuk, Németországban nem jelenhetnek meg sem filmeken sem pedig a játékokban a náci jelképek. Így a Wolfenstein: The New Order is több változatot kap majd - egészen pontosan kettőt. Lesz egy nemzetközi, melyben minden a helyén lesz és érkezik egy németbarát verzió, melyben a történelmi jelképek ki lesznek takarva.

A hivatalos közleményben olvasható indoklás szerint ezt a lépést kénytelenek megtenni, hiszen aki megsérti eme rendelkezést, az három évig tartó szabadságvesztéssel büntethető. A cenzúrázott változat csak és kizárólag Németországban lesz elérhető, Ausztriában már a nemzetközi verzió lesz kapható. A Wolfenstein: The New Order május 20-án jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Evoluti0N #8
    @ harmi2009 Lehet, hogy még mindig be van tiltva. Az Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition nem vásárolható meg Steamen Magyarországról, mert vannak benne valamilyen oroszos skinek, amik bizonyos karaktereknél kommunista szimbólumokat is tartalmaznak.
  • amitakartok #7
    Egyáltalán mi értelme van a német piacra külön verziót készíteni? Németeknél nemcsak a náci jelképek tilosak a játékokban, hanem a vér és az emberölés grafikus megjelenítése is.
  • xido #6
    Nem semmi digitális utómunka kellhetett ezeknél,hogy a Monuments men filmből kiszedjenek mindent:)
  • harmi2009 #5
    Mo-n be voltak tiltva a kommunista jelképek, de ha jól tudom feloldották.
  • Willenbrock #4
    Baromság ez a politikai prűdség,a német kölyökre ugyanolyan hatása van pl egy horogkereszt látványának,mint bárki más esetében. Vagy esetleg attól félnek,hogy a németek majd ezek láttán begőzölnek és elkezdenek gázkamrákat építeni? Ennyi erővel a Kelet Európai országokban betilthatnák a kommunista diktatúrák jelképeit is,azok talán nem zavarhatnak senkit?
  • Ender Wiggin #3
    lehet, hogy mindez egy németnek természetes, de máshoz szokott külföldiként megőrülnék attól, hogy minden játék német szinkronos, cenzúrázott fos.
  • Sippie #2
    azért nem semmi képmutatás megy a németeknél :D
  • Amergin #1
    És persze Kínán fanyalgunk, hogy mekkora primitívek, hogy mindent cenzúráznak...