Ötvös Tibor

Elég hibás a Wolfenstein: The New Order

A PC Gamer összegyűjtötte a Wolfenstein: The New Order összes technikai hibáját.

Megjelent a Wolfenstein franchise legújabb része, a The New Order, mely azonban nem lett tökéletes. Az id Software alkotásáról meglepő módon csak ma, a hivatalos premier napján került le a kritikai embargó, így csak most lehet megtudni, milyen hibákkal rendelkezik a program. Abból pedig van sajnos bőven, ám a fontosabb technikai gondokat és az azokra használható megoldásokat összegyűjtötte az egyik internetes oldal.

A legtöbb gondot a töltés közben megjelenő fehér képernyő, a képfrissítési gondok és az úgynevezett textúra pop-in állandó jelenléte okozza. Utóbbi már a Rage-ben is megfigyelhető volt, hiszen ha fordulunk, akkor az újonnan megjelenő terület lassan nyeri el végső formáját. A gondokra elméletileg egy driver-frissítés megoldást jelenthet. A kritikánk a programról hamarosan olvasható lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Józsibácsi #4
    Elfelejtettem írni, hogy fullhd maxgrafika természetesen.
    Találtam közben egy két leírást:

    http://steamcommunity.com/app/201810/discussions/0/558756256617043584/

    http://www.dsogaming.com/pc-performance-analyses/wolfenstein-the-new-order-pc-performance-analysis/

    http://www.hardocp.com/article/2014/05/21/wolfenstein_new_order_performance_review/2#.U3946HZebvC

    Külső paraméterrel lehet az MSAA-t állítani pl...
  • Józsibácsi #3
    45 giga bizony. Hogy mi miatt ennyi azt pontosan nem tudom, de gyanítom, hogy amiatt lehet ilyen dögnagy, hogy nagy meghökkenésemre Opengl-t használ és nem Directx11-et. Itt lehet a kutya elásva, a textúrák tömörítése körül szerintem. De lehet hogy tévedek.
    Nálam amúgy nagyon jól fut a game. Úgy érzem pont az én vasamra van szabva. 4,8 gigahertzes, 8 magos AMD FX-em van és Geforce GTX 780 OC-m. 64 bites windows 7-en nálam tökéletes; nagyjából stabil 60 fps (följebb is menne lehet, de a vsync miatt ez a limit ugyebár, mivel 60 Hz-es képernyőm), nagyon ritkán zuhan egyet 40 körülire, de szemmel nem észlelhető, csak az MSI AB jelzi ki. Úgy látom, gyönyörűen kihajtja mind a 8 magot, kiaknázza a VGA lehetőségeit és képességeit is, a memóriáját is és egész jól van optimalizálva. (pláne ahhoz képest ahogy képesek egyes cégek összebarmolni dolgokat, pl Arma3 vagy AC4) Lefagyás van néha, leginkább kilépésnél, de a világon semmi más gondom vele. Pedig féltem hogy kevés lesz a vas hozzá, mert ez az új trend, hogy indokolatlan hardverzabálás van, hogy gerjesszék a piacot és vegyen mindenki minél gyakrabban új vasat. Egy dolgot hiányolok. Az élsimítások. Nem állítható, hanem gyárilag van bekalibrálva és bizony itt-ott a ferde vonalak eléggé recések és villognak. Azért manapság ez elég gáz, egy BF4-ben pl tökéletesen el lehet tüntetni már minden recét. De majd megnézem az Nvidia pulton, lehet hogy ha javításról átállítom felülírásra, akkor javul kicsit...
  • adler741 #2
    55 Gb ez komoly? DD
  • kjhun #1
    És, ráadásul igencsak "kövérre" sikeredett a játék. ~45-55GB letöltve, akár eredeti, akár tört verzió. Nem, egy leányálom ennyi adat letöltése. :D