HENT hírlevél

Férfias elfoglaltság a torrentezés

A The Pirate Bay által kezdeményezett nagyszabású online felmérés előzetes eredményei szerint a nők nem kifejezetten torrenteznek, azonban minden kalóz tölt le filmeket, és a többség aggódik anonimitása miatt.

Április folyamán hirdetett nagyszabású online felmérést a The Pirate Bay torrent oldal, amelyben a letöltési szokásokat és demográfiai jellemzőket kívánta felmérni. A Lund-i Egyetem Cybernorms kutatócsoportjával közösen végzett felmérésüket több mint 75 ezer felhasználó töltötte ki. A kutatás végleges eredményeit csak novemberben fogják közölni, ám a TorrentFreak beszámolója szerint most előzetesen nyilvánosságra hoztak néhány érdekes adatot.

Meglepő módon a válaszadók alig 5 százaléka volt nő, ami bár utalhat arra, hogy a női internetezők kevésbé hajlanak az adatszolgáltatásra, valószínűbb, hogy ez azt a korábban is elfogadott álláspontot igazolja, hogy a torrent oldalak használói inkább férfiak. A felmérés szerint a kérdőív kitöltői zömmel 18 és 24 év közötti fiatal férfiak voltak.

Az előzetesen közölt eredmények szerint a férfi és női válaszadók között viszont nincs nagy különbség a letöltési szokások tekintetében. Bár a férfiak nagyobb arányban keresik a letölthető számítógépes játékokat, mindkét nem tagjai hasonló arányban töltenek le pornográf és sport tartalmakat. A válaszadók 80 százaléka tölt le filmeket, jóval többen, mint ahányan zenéket.

A kutatás szerint a megkérdezettek keresik azokat a megoldásokat, amelyekkel a letöltés során anonimitásukat biztosíthatják, valamint az azonosítás elkerülése érdekében egyre többen használnak alternatív megosztási formákat is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEGATRON #1
    No aszem ma a feminizmust megint megcáfoltuk egy picit...