HENT hírlevél

168 óra közmunka egy skót moziban kamerázónak

A skót jogtörténetben először ítéltek el egy férfit azért, mert a moziban illegálisan rögzített premierfilmeket, amelyeket aztán az interneten értékesített.

160 óra közérdekű munkára ítélte a glasgow-i kerületi bíróság Christopher Clarke-ot, aki bevallotta: 6 filmet rögzítetett titokban kamerás mobiltelefonjával, amelyeket később fizetős fájlmegosztó oldalakon tett közzé. Az ügy felgöngyölítésében a Federation Against Copyright Theft (FACT) szerzői jogvédő szervezet vett részt. A szervezet rendszeresen monitorozza az internetes fájlmegosztó oldalakat, és felfigyelt több hasonlóan kamerával rögzített mozifilmre, amelyek között olyan produkciók voltak megtalálhatók, mint a Nanny McPhee, a Ha/ver vagy a Vasember 2. A nyomok egyenesen a glasgow-i Cineworld moziba vezettek.

A nyomozásban sokat segített, hogy a FACT hozzáférhetett azon bérletesek listájához, akik korlátlan mozizásra szóló havibérletet vásároltak. Így jutottak el a 25 éves Clarke-hoz, aki a kérdéses filmek közül az összeset megnézte. A FACT értesítette a rendőrséget, amely lecsapott az éppen a moziból távozó Clarke-ra. A férfinél megtalálták az elrejtett mobiltelefont, amely a Ridley Scott által rendezett Robin Hood felvételét tartalmazta. A hatóság később Clarke lakásán további filmek felvételeit is megtalálta a férfi számítógépén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • skiryo #4
    a kezét kéne levágni, az olcsó
  • Nailyenugysincs #3
    de jobb ez a közmunka mert így legalább vmi hasznosat csinál és nem több milliós irreális büntetéseket szabnak ki.
  • szabroy #2
    azok lehetnek buszkek, akik kepesek megnezni egy filmet kaputelefon minosegben... tenyleg nem o a hibas, ha nem lenne ra kereslet, nem csinalta volna. szanalmas.
  • bino512 #1
    most büszkék lehetnek magukra. majd felrakja más