Gyurkity Péter

2006-ig frissitik a Windows NT Server 4-et

A szoftveróriás szóvivője megerősítette, hogy a kivonulóban lévő operációs rendszer támogatását - egyéni szerződések keretében - további két évig fenntartják, bár sürgetik az újabb rendszerekre történő átállást.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy az NT Server 4 meghosszabbított támogatása (extended support) az idei év végén lejár, és a további terméktámogatás már kizárólag egyéni szerződés aláírásával, és a megfelelő előfizetési díj ellenében vehető igénybe. A korábbi tervekkel ellentétben azonban az operációs rendszerhez megjelenő frissítések nemcsak a "kritikus", hanem a "fontos" biztonsági hibákra is megoldást nyújtanak majd. Ez némileg ellentmond a szoftveróriás korábbi ígéretének, miszerint egy Blasterhez hasonló újabb vírus felbukkanása esetén mindenki számára elérhetővé teszik a szükséges javítást.


Peter Houston
"Mindent elkövetünk az internet integritásának megóvása érdekében. Mindazonáltal fontosnak tartom, hogy a vállalatok minél előbb megkezdjék az átállást az újabb operációs rendszerekre" - jelentette ki Peter Houston, a Microsoft szolgáltatásokért felelős igazgatója. Az igazgató hozzátette, hogy nem tud pontos számot mondani, de az érdeklődők között számos nagyvállalat és kormányzati hivatal szerepel - köztük a Microsoft legnagyobb vásárlói.

A közlemény szerint a Microsoft eleinte nem kívánta meg­hosszab­bítani a támogatást, de a vásárlókkal folytatott párbeszédek meg­győz­ték ennek szükségességéről. A szoftveróriás szóvivője nem bocsátkozott részletekbe a támogatás díjáról, de annyit elárult, hogy a mértékét kizárólag a szerződés időtartama határozza meg, függetlenül a szerverek számától. Hozzátette, hogy a tervek szerint - hasonló feltételekkel - az Exchange 5.5 támogatását is meghosszabbítják, egészen 2007 végéig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DOT #2
    A netre valószínűleg senki nem tenné ki, de egy belső hálón kiválóan megfelel..
  • ricsip #1
    Lehet, h. 8 éves rendszert már temetni kéne, de van ahol tökéletesen megfelel ez is, föleg ha évek alatt sikerült kiismerni minden fortélyát.

    Ha most váltani kell, az rengeteg lóvé (a 2003 szervert sem adják ám ingyé), és sok szívást újra meg kell oldani. Win95/98-al ellentétben az NT-nek van még némi létjogosultsága a piacon. Bár azért csendben elismerem, h. még 8 év után is derülnek ki hibái..