Gyurkity Péter

10 GB memóriával jön a Nubia játék-telefonja

A készülékhez pedig akár még botkormányt is csatlakoztathatunk.

Az eredetileg a ZTE-hez köthető kínai gyártó az elmúlt időszakban több érdekes megoldással próbálkozott, a Nubia X például nemrég egy hátsó kijelzővel mutatkozott be. Most egy kifejezetten erős példánnyal csábítják a fanatikus játékosokat, amely a hardver mellett kiegészítőket is kínál.

A hivatalos oldalon szokás szerint elérhető a teljes specifikáció, itt azonban az első körben ismét a kínai piacot részesítik előnyben. Áprilisban mutatták itt be a Red Magic névre keresztelt típust, amely akkor még a Snapdragon 835 chipet kínálta, a most megjelenő Red Magic Mars azonban már a Snapdragon 845 chipre épül, az ehhez csatlakozó 10 GB memória pedig nyilván még nagyobb teljesítményt kínál. Az LCD-kijelző kereken 6 hüvelykes, ez a 2160 x 1080 pixel felbontást támogatja, míg a 3800 mAh-s akkumulátor hosszabb üzemidőt biztosít, amire a játékosoknak nyilván szükségük is lesz. Az előlapon egy 8 megapixeles, a hátoldalon pedig egy 16 megapixeles kamera kapott helyett, a hangsúly azonban nem a képkészítésen van.

Érdekesség az úgynevezett vállgombok megjelenése, amelyek nyilván a játékok jobb vezérlésében segítenek majd, a kapacitív gombok azonban ebből a szempontból szintén nem jelentenek ideális megoldást, ezért a felhasználók akár egy botkormányt is csatlakoztathatnak, a készülék két végén. A speciális hűtés a belső motorra épülő rumble-rendszert hivatott megfelelő hőmérsékleten tartani, míg az RGB-fénycsík a játékokra reagálva szolgáltat további visszajelzést számunkra. A megjelenés Kínában december 7-én esedékes, ekkor indul a kiszállítás, az ottani piacon egyszerre három példányt tesznek majd elérhetővé.

A memória mérete 6 és 10 GB között mozog, míg a belső tároló 64 és 256 GB közötti lesz. Ennek megfelelően az ár is változik, ez sorrendben 390, 460, valamint 575 amerikai dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #6
    Mobilba meg rakhatnak amit akarnak ha csak asphalt szintű címekkel lehet tolni jobb esetben emulátorokkal.
  • zola2000 #5
    Rég voltam általános iskolás, amikor annyi szabadidőm volt otthon...

    A mobilos játékok legnagyobb rákfenéje meg a free2pay üzlet modell, minden játékban több időt tölt az ember az agyonbonyolított karakterfejlesztő képernyőn mint magában a játékban. Nem csoda hogy a legsikeresebb konzol jelenleg hordozható is (amerikában 8 millió, világszerte 30 millió alig másfél év alatt durva)

    http://www.siliconera.com/2018/11/28/nintendo-switch-sets-new-records-for-thanksgiving-to-cyber-monday-sales/

    (mondjuk itt a tabletop mód valamelyest megoldja hogy ne kelljen lefelé görnyedni, és tvre is jó)
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2018.12.04. 08:28:28
  • wraithLord #4
    "A készülékhez pedig akár még botkormányt is csatlakoztathatunk."
    Mindig is "botkormányt" szerettem volna csatlakoztatni mindenhez. Instant buy. :D

    Komolyabbra fordítva a szót: ha már hardveresen nem tud kitűnni semmiben egy "gémer" telefon, pl. mert ugyanazt a SoC-ot rakják bele, mint egy high-end telefonba, legalább kivitelezés szempontjából legyen céleszköz. Amibe beletartozik a sokkal effektívebb hűtés, jobb fogás, jobb hangszórók, és pl. rácsatlakozható, a telefonhoz tervezett játékkontroller (aka "botkormány") is.

    De ami a hordozható (vagy inkább kézben tartogatós) eszközökön való játékot illeti, egyetértek nIghttal.
  • NEOreg3 #3
    Lassan vennem kell még ramot a PC-mbe. Na nem azért, mert 16 giga kevés lenne, hanem mert már a telefonokban is több lesz és az nem járja!
  • nlght #2
    Én próbáltam telón gémelni kb 3-4 órát, amikor új telót vettem kipróbáltam pár játékot, de rájöttem hogy nem fehér embernek való... olyan kényelmetlen a nyaknak, gerincnek ez a lefelé nézek meredten a kezemben tartott telefonra testtartás hogy teljesen kiábrándított... én heti 20 órát simán gémelek, de akkor már megadom a módját és kényelemben teszem PC-n, telón meg gémeljen akinek hat anyja van
  • zola2000 #1
    Na igen, a következő diablo és elders scrolls alá kelleni fog a vas, skyrim, diablo3? Ugyan, cserélem is a switchemet, hogy fusson a diablo immortal
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2018.12.03. 12:12:44