Gyurkity Péter

Itt a Nubia Z11

Az új jövevény erős hardvert és újragondolt külsőt kínál a felhasználóknak.

Az immár különvált leányvállalat háza táján utoljára a Nubia Z11 mini bemutatkozása számított fontos hírnek, ezt azonban most a Nubia Z11 hivatalos debütálása követte, amely nyilván az erősebb hardver iránt érdeklődők figyelmét hivatott felkelteni. A cég újragondolta a külsőt, így bőven van min végigfutni.

Az előző generációt képviselő Nubia Z9-hez képest vékonyabb külsőt kapunk, amely ezúttal teljesen fém burkolatból áll. A vastagság mindössze 7,5 mm, a súly pedig 192 grammról 162 grammra csökken, ami különösen annak fényében elismerésre méltó, hogy az IPS LCD kijelző mérete 5,2 hüvelyk helyett immár 5,5 hüvely. A támogatott felbontás az 1080p, ehhez pedig a Gorilla Glass 3 felület, a Snapdragon 820 chip, 4 vagy 6 GB LPDDR4 RAM, egy 64 vagy 128 GB-os tároló, a microSD-bővítés lehetősége, valamint egy ujjlenyomat-olvasó és a szokásos 3,5 mm-es jack társul – az USB Type-C itt is megtalálható.


A képkészítésről egy hátoldali 16 megapixeles f/2.0 kamera, valamint egy előlapi 8 megapixeles f/2.4 példány gondoskodik, előbbi a Sony által szállított IMX298 érzékelő jóvoltából, OIS- és PDAF- támogatással. Az üzemidőt egy kereken 3000 mAh-s akkumulátor hivatott biztosítani, ez a cég szerint a hagyományosnál négyszer gyorsabb feltöltési funkcióval egészül ki, a szoftveres oldalon pedig az Android 6.0.1 Marshmallow fut, amely itt a Nubia 4.0 kezelőfelülettel párosul. A dual-SIM, a 4G+, valamint a VoLTE mind támogatott.

A telefon Kínában már előrendelhető, a megjelenés július 5-én esedékes, az ár 376 dollártól indul – a nyugati megjelenést még nem részletezték. Időközben a májusban bejelentett ZTE Axon 7 felbukkant a brit Amazon oldalán, így az európai megjelenés itt sincs kizárva.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!