Gyurkity Péter

Iker-kijelzővel jön a Nubia X

A karóra-okostelefon után most egy iker-paneles megoldáson dolgoznak a cégnél.

Az elmúlt hónapban mi is írtunk arról, hogy a Nubia hamarosan egy újabb okostelefont dobhat piacra, amely egyszerre két kijelzőt kínálna a felhasználóknak. A kevésbé ismert, a ZTE-től kivált cég ezzel szemben egy karórára emlékeztető megoldást prezentált az IFA alatt, most pedig valóban piacra dobhatják az iker-kijelzős változatot, némileg eltérő méretben.

A napokban először egy kép, illetve egy szintén kínai Weibo-bejegyzés bukkant fel, amelyben már egyértelműen jelezték az októberben esedékes bemutatkozást. A teaserből kiderült az is, hogy az előlapon egy meglehetősen nagy, ezúttal 6,26 hüvelykes érintőképernyőt helyeztek el, a hátoldalon viszont egy kisebb, 5,1 hüvelykes OLED-panelt alkalmaznak, miközben kamera kizárólag itt, vagyis a hátlapon bukkan fel, hiszen külön szelfikamerára immár nincs is szükség. Bevágás nem jelenik meg a telefonon, maga a dizájn azonban még jobban is sikerülhet, mint az Oppo motoros megoldása, amely kifejezetten sérülékenynek bizonyult.

Ezt a hírt egy rövid videó követte, amely a Twitter oldalán jelent meg. Ebben már közelebbről is szemügyre vehettük az új típust, legalábbis néhány másodperc erejéig, amiből persze nem következtethetünk a pontos belsőre. A külső források szerint azonban itt a Snapdragon 845 chip erejére, összesen 6 GB memóriára, valamint egy 3800 mAh-s akkumulátorra számíthatunk, amely nem biztos, hogy elegendő lesz a megszokott üzemidő biztosításához. A szoftveres oldalon a megjelenés pillanatában még az Android 8.1 Oreo futna, a telefon pedig arany, illetve fekete színben jelenne meg piacon.

A hivatalos megjelenés dátuma és a várható ár még nem ismert, ezen részleteket valószínűleg csak az október utolsó napján esedékes bemutatón árulják majd el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #2
    Lehet olcsóbb lesz lassan a plusz kijelző, mint a plusz kamerasor.
  • Griphons #1
    Ennek mi az értelme? Valaki magyarázza már el!