Gyurkity Péter

Hátsó kijelzővel mutatkozott be a Nubia X

A cég új megoldása egy második panellel kerüli el az előlapi notch alkalmazását.

Október közepén már mi is előre jeleztük a Nubia X okostelefon várható érkezését, akkor pedig az iker-kijelző esetleges bevezetése váltotta ki a legnagyobb izgalmat. Ez most valóra is vált, a telefon egy hátoldali panellel mutatkozott be, bár a megjelenés menetrendjében még nem vagyunk biztosak.

A kínai ZTE-hez köthető Nubia érdekes megoldással kerüli el a notch, mi több, az előlapi kamera integrálását, ezt ugyanis a hátoldalon elhelyezett komponensekre bízzák, amelyek révén itt is megjelenik egy (másodlagos) érintőképernyő. Az előlapon a 6,26 hüvelykes FHD+ LCD-kijelző szinte a teljes felületet lefedi, itt már tehát kamera sem látható, míg a hátoldalon egy 5,1 hüvelykes OLED-panel kapott helyet, amely az 1520 x 720 felbontást kínálja nekünk, egy iker-kamera társaságában, amely tehát a szelfiképeket is hivatott szállítani. A 16 és 24 megapixeles szenzor párosa nyilván nagyobb rugalmasságot kínál ezen a téren, a cég szerint pedig az AI-funkciók révén valóban optimális végeredményt kapunk majd portré módban, ez ugyanis nemcsak arcunkat teszi elfogadhatóbbá, de a mintegy 4000 különböző helyszíntípus automatikus felismerésével maga a kép is kellemesebb látványt nyújt majd.


A Nubia X emellett a Snapdragon 845 chipet, akár 8 GB memóriát, egy legfeljebb 256 GB-os, nem kibővíthető belső tárolót, valamint egy 3800 mAh-s akkumulátort kínál a telefonon (a Quick Charge 3.0 gyorsfeltöltési funkcióval, ám vezetéknélküli töltés lehetősége nélkül), alumínium kerettel, az Android 8.1 Oreóval, míg a hátoldali OLED-panel két részre osztva akár játékvezérlőként is funkcionál, picit emlékeztetve a PS Vita hátoldali gombjaira. A két ujjlenyomat-olvasó segítségével manuálisan is kijelzőt válthatunk, a kék szűrő révén pedig szerintük az OLED-kijelző jobban megfelel majd az éjszakai használatra.


A megjelenésre egyelőre Kínában kerül sor, itt az ár a memória és a tároló méretétől függően 470 dollár és 620 dollár között mozog. Észak-amerikai LTE-sávok nincsenek a listán, az európai sávok (B3, B7, B20) viszont már megjelennek itt, tehát nincs minden veszve.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    A fenykepezogep + videochat / selfie problemat alapvetoen ket statikus modon lehet megoldani az egyik mindke oldalra kamerat rakva, a masik mindket oldalra kijelzot rakva. Ez a megoldas kevesebb kamerat igenyel, de tobb kijelzot es a masodlagos kijelzo jellemzoen csak videochat es selfie keszites kozben szukseges. Az egyetlen gond amit latok, hogy igy nincs mod a kameras kepernyozar feloldasra, mert forgatni kellene hozza a telefont. A face id amugy is egy eleg rossz otlet, mert folyamatosan bekapcsolt kamerat igenyel ami az ido nagyreszeben csak meriti a telefont.

    A harmadik megoldas a kijelzo es a kamera forgatasa lenne egymashoz kepest, ami egesz jol hangzik, csak tobbnyire mechanikailag instabil es jellemzoen kabeltoressel vagy kontakthibaval vegzodik, Visztont lehetove tenne, hogy pl. a hatlapi kamerat hajtsuk ki elore ha kell. Egy ratolhato fedovel meg a rogzites es a kamera kikapcsolasa is megoldhato lenne. (teljesen ratolva: kikapcsolva, felig elhuzva: hatlapi rogzitett, teljesen elhuzva es kihajtva: kihajthato elolapi mod) Mellekesen zart allapotban meg a kamera lencseje is vedett. Viszont a mechanika dragabb es bonyolultabb lenne mint meg egy kisebb kijelzot feldobni a hatlapra.