Gyurkity Péter

Jön a Xiaomi Mi 6 és Mi 6 Plus

Tisztul a kép, mindkét telefon az új Snapdragon chipet kaphatja meg.

A mostanában kissé lendületet vesztő Xiaomi kapcsán a két új zászlóshajó közelgő megjelenése tartja lázban a fanatikusokat, erről pedig már korábban megjelent néhány információ. Most végre tisztulni látszik a kép, legalábbis a várható hardvert illetően.

Amíg a előzetesen megjelent pletykák némileg egymásnak ellentmondó specifikációval kecsegtették a felhasználókat, addig most a kínai Weibo közösségi portálon felbukkant részletes lista viszonylag egyértelmű helyzetet vázol fel. Eszerint mindkét új telefon a Snapdragon 835 chipet kapja meg, vagyis a teljesítménnyel egészen biztosan nem lesznek gondok (itt inkább a darabszám és az utánpótlás kapcsán lehetnek bizonyos kétségeink), emellett pedig a támogatott felbontás is megegyezik majd, hiszen ez mindkét esetben az 1080p lesz. A Xiaomi Mi 6 ezen kívül egy 5,15 hüvelykes kijelzőt, 4 vagy 6 GB memóriát, egy 19 és egy 8 megapixeles kamerát, valamint egy 3200 mAh-s, nem cserélhető akkumulátort vonultatna fel.

Ami a Xiaomi Mi 6 Plus specifikációját illeti, itt a jóval nagyobb fizikai méret lehetővé teszi az 5,7 hüvelykes érintőképernyő alkalmazását, amelyet 6 GB LPDDR4-memória és egy 4500 mAh-s akkumulátor egészítene ki. A hátoldalon várhatóan egy 12 megapixeles iker-kamera jelenik majd meg, ebből a jelek szerint csak az egyik példányt sorolják itt fel (még folyik a vita a szenzor kapcsán, ez egyesek szerint itt is a Sony IMX400 lenne, míg mások az IMX362-re szavaznak), míg az előlapi változat ezen a készüléken is 8 megapixeles lesz. Az európai LTE-sávok támogatása megoldott, ezzel tehát nem lesz gondunk.

Mindkét készüléken az MIUI 8 kezelőfelület fut majd, amíg azonban az Mi 6 az Android 6 Marshmallow verziót futtatná, a nagyobbik testvér már az Android 7 Nougat szoftverre épülne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • muerte2 #5
    Pontosan: 7.0NRD90M
    Miui 8 Global: 7.3.3
  • muerte2 #4
    Mi 5 - öm van, gyari 7.0 val.
    Nem ertem a hir ezen reszet. Elöbb volt 7.0 frissites a MI5 ömre mint a kollegak Samsungjain. (Kb egy honappal)
  • Jackal #3
    Az már a 6.0-nál is így van. Viszont a 7.1 kijött régen, nyugodtan átállhatna a gyártó, főleg hogy ugyanaz a proci lesz mindkettőben, elvileg.
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2017.04.01. 10:45:08
  • Inquisitor #2
    Hogy is mondjam, ha az ember követi a Nugátról szóló véleményeket, akkor az van, hogy a 7.0.x egy bughalmaz, NEM véletlenül hagyta ki sok gyártó vagy jött sokára a frissítés. És ugye volt aki ugrott 7.1.x rendszerre emiatt. Szóval oka van. Arról az apróságról se feledkezzünk meg, hogy a nugáttól kb. minden hozzáférési engedélyezés megváltozott, magyarán rengeteg szoftver amit nem direkt erre fordítottak le, az vagy nem megy vagy hibásan. Például nem vicces ha a kedvenc zene vagy videólejátszónak nincs hozzáférése az SD kártyához.
  • bunny #1
    Hihetetlen, hogy kihoznak egy új telefont és képesen 6-os androidot rakni rá. Qrva nagy csalódás nekem a xiaomi, mondom úgy, hogy az van nekem is. De a következő telefon már valószínűleg nem az lesz. Amilyen jónak indult ez a cég, akkora sz*r lett.