Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Meizu M3E

A cég új olcsó készüléke két kellemes meglepetést is tartogat a felhasználóknak.

A kínai gyártó még április végén rántotta le a leplet az alap változatként érkező M3 okostelefonról, amelyet azóta az M3s követett a sorban. Most itt a harmadik példány, amely két, többnyire a drágább készülékeken megszokott funkciót is támogat.

A Meizu M3E (a cég számára hazai piacon ez Blue Charm E) szintén fém burkolatot kapott, amely öt különböző színben lesz elérhető. A némileg nagyobb, ezúttal 5,5 hüvelykes IPS LCD-kijelző az 1080p felbontást támogatja, ehhez itt a nyolcmagos MediaTek MT6755 Helio P10 chip, 3 GB LPDDR3 memória, egy alapesetben 32 GB-os, ám kibővíthető belső tároló, USB-C csatlakozó, egy 13 megapixeles hátoldali f/2.2 kamera (a Sony által szállított IMX258 szenzorral), annak 5 megapixeles előlapi társa, valamint egy 3100 mAh-s akkumulátor csatlakozik.


A gyártó két funkciót igyekszik kiemelni, amelyek eddig csak elvétve kaptak helyet a hasonló, 200 dollár alatti készülékeken. Ezek egyike az ujjlenyomat-olvasó, amely az M3-hoz hasonlóan itt is a fizikai gombba integrálva, közvetlenül a kijelző alatt helyezkedik el, a másik pedig a gyorstöltési technológia, amelynek révén fél óra alatt 50%-os, egy óra alatt pedig 90%-os szintet érhetünk el. A szoftveres oldalon ezúttal is a FlymeOS fut, amely itt a YunOS-re (tehát nem a megszokott Androidra, hanem annak kínai eredetű, módosított változatára) épül.


Az ár Kínában 196 dollár, ami mindenképpen baráti, bár az eredeti M3 esetében (legalábbis az előrendeléseknél) még a 100 dollár alatti szintet is tartani tudták. A nemzetközi terjesztésről valószínűleg most is külső forgalmazók gondoskodnak majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!