Gyurkity Péter

Befutott a Meizu PRO 6

Máris itt a Meizu új csúcskategóriás telefonja, amely tíz magot kínál a felhasználóknak.

Nemrég írtunk a kínai gyártó új menetrendjébe illeszkedő első készülékről, ezt azonban gyorsan követte a friss csúcskategóriás modell, amely immár tízmagos chippel érkezik. Az ár ezúttal is kedvező, a kérdés már csak az, hogy mikor és milyen ütemben válik majd elérhetővé az új modell.


A Meizu hivatalos oldalán már megtekinthetjük a PRO 6 névre keresztelt okostelefont, amely az ígéreteknek megfelelően igencsak erős hardverrel futott be. A listát az 5,2 hüvelykes AMOLED-kijelző vezeti, amely az 1080p felbontást támogatja. Ehhez a MediaTek Helio X25 chip társul, amely immár 2,5 GHz-es órajelet és 10 magot kínál - ezek három külön csoportban dolgoznak, a felhasználó és az általa futtatott szoftverek igényeinek megfelelően. A listán a Mali-T880 grafikus vezérlő mellett 4 GB RAM, egy alapesetben 32 vagy 64 GB-os, ám microSD révén kibővíthető tároló, a Force Touch technológiának megfelelő 3D Press, valamint egy 2560 mAh-s akkumulátor szerepel még.


A képkészítésért a hátoldalon egy 21 megapixeles kamera a felelős, amely lézeres autófókusszal, 10-LED flash opcióval és a Sony IMX 230 szenzorral érkezik. Ezt az előlapon egy 5 megapixeles példány egészíti ki, de az ujjlenyomat-olvasó is megtalálható itt, méghozzá a Type-C USB csatlakozó, valamint a Cat6 4G LTE (és a VoLTE) társaságában. A szoftveres oldalon az Android 6.0 Marshmallow és a Flyme OS 5.5 fut, a készülék vastagsága 7,25 mm, a súly pedig 160 gramm. A telefon négy színben (szürke, ezüst, vörös, illetve arany) lesz kapható.

A hivatalos ár a belső tároló méretétől függően 386 és 433 dollár, a megjelenés időpontját azonban még nem közölték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!