Gyurkity Péter

Hamarosan érkezik az Oppo R1x

A kínai gyártó a nemzetközi piacon is elérhetővé teszi januárban bemutatott okostelefonját.

Az Oppo még januárban jelezte, hogy a számára hazai piacon elérhetővé teszi az R1C névre keresztelt megoldását, amely a középkategóriában hivatott tovább erősíteni a vállalat helyzetét, tűrhető hardverrel és érdekes, tetszetős külsővel. Most a többi régióban is befut a telefon, többé-kevésbé változatlan összetétellel, ám R1x néven.

Az első beszámoló szerint a hardver terén semmit nem módosítanak, itt marad a januárban megismert kereken 5 hüvelykes kijelző, amely ezúttal is a 720 x 1280 pixel felbontást támogatja. Ehhez a Qualcomm 64 bites, nyolcmagos MSM8939 Snapdragon 615 chipje társul, amelynek négy magja 1,7 GHz-es órajelen, másik négy egysége pedig 1 GHz-en fut, itt is 2 GB RAM, egy alapesetben 16 GB-os, ám microSD révén tovább bővíthető belső tároló, egy 13 megapixeles hátoldali LED flash kamera, egy 5 megapixeles előlapi példány, valamint egy 2420 mAh-s akkumulátor társaságában.


A telefon vastagsága ezúttal is 6,85 mm lesz, míg a hátlapot a stílusos zafírüveg réteg fedi, amely egyes vélemények szerint leginkább a HTC 2008-ban bemutatott, Touch Diamond néven megjelent, még Windows Mobile operációs rendszert futtató készülékére hasonlít. A szoftveres oldalon az Android KitKat verziója fut, ezt a gyártó saját, Color OS néven fejlesztett kezelőfelülete, pontosabban annak 2.0.1-es verziója egészíti ki, a hátlap pedig a már említett rétegnek köszönhetően kaméleonszerű effektusokkal kápráztat majd el minket.

A megjelenésre április második felében kerítenek sort, az árról egyelőre nincs szó, de külső vélemények szerint ez 400 dollár körül lehet majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!