Gyurkity Péter

Már januárban jöhet a Sony Xperia Z4

Már kiküldte a meghívókat a Sony, amely januárban tartaná meg soron következő bejelentését.

Október folyamán többször is olvashattunk az Xperia család frissítési menetrendjéről, pontosabban annak valószínű változásáról. Akkor tajvani források szellőztették meg, hogy a japán gyártó lassítana a csúcskategóriás modellek megjelenési ütemén, évente kettő helyett csak egy új generációt mutatnának be, most azonban hivatalosan is bejelentették, hogy a januári CES alatt sort kerítenek az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóra, amelyen már a Z4 is bemutatkozhat.

A Sony saját internetes oldalán megjelent bejegyzéséből kiderül, hogy a cég január 5-én, egy nappal a CES hivatalos megnyitója előtt tartaná meg a sajtótájékoztatót, erre magyar idő szerint másnap hajnali kettő órakor kerülne sor. Immár a helyszín is ismert, a fontos esemény a Las Vegas Convention Center épületében lesz esedékes, míg maga a rendezvény január 6. és 9. között zajlik majd ugyanitt, a maga számos résztvevőjével és bemutatójával. Azt egyelőre nem közölték, hogy pontosan mire is számíthatunk a bejelentés során, de sokan egyetértenek abban, hogy az Xperia család új tagjai kapják majd itt a főszerepet.

A legnagyobb attrakció természetesen az Xperia Z4 okostelefon lenne, amelynek főbb jellemzőiről korábban már szintén kiszivárogtak bizonyos hírek. A magukat jól értesültnek vélő források akkor egy új, 64 bites chipről, 4 GB-os RAM-ról, valamint az LTE Cat 6 elérés támogatásáról számoltak be, amely rögtön alapos mértékben növelné az adatátviteli sebességet, míg a januári megjelenés azt jelentené, hogy a Z4 lesz az első lépés az új menetrendben, ez a készülék immár egy teljes évig kihúzná, mielőtt a következő generációt elrajtoltatnák.

Az alap változat mellett itt ránthatják le a leplet az Xperia Z4 Ultra, a Z4 Compact, valamint a Z4 Tablet készülékekről is, ezek pontos hardveres részleteit egyelőre nem ismerjük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • verge175 #7
    Adom. Most en is Z1 compactot hasznalok, elotte csak Samsungjaim voltak. Allandoan szivtam veluk. Ezzel a telefonnal most viszont tokeletesen elegedett vagyok
  • syn7h37ic #6
    Nekem Z1 Compact van, havernek Z1. Nem tudom, mi a fikázás oka? Talán irigység? Az ég egy adta világon semmi problémánk nincs a mobilokkal, stabil, két napot bír normál telefonos használattal, és több, mint másfél napot, intenzív netezéssel. A kamera minőség is bőven elegendő szinte mindenhez. Az tény, hogy nincs sok előrelépés az Z1 és a Z3 között, de sajnos az erőltetett verseny, amit a Samsung erőszakolt ki, követni kell. Mióta Sony-m van, köszi nem kell a Samsung!
  • Tinman #5
    Mert érdemi előrelépés NINCS!

    A Z1-ben is u.a. a fos kamera van, mint a Z3-ban. Azzal, hogy több ramot, meg gyorsabb procit tesznek bele semmit nem érnek el, mert már a Z1C-om hardverét se nagyon használja ki semmi (4 mag, 2.26 GHz, 2 GB RAM).

    Az újabb Z szériák ilyen ütemű kiadásának szó szerint semmi értelme.
  • taxi33 #4
    Ja, még annyit; nekem xperia Ionom van, ez is egykoron csúcsmodell volt, kifutó készülékként vettem... Azóta is hibátlanul működik, karcmentes, makulátlan, el tudnám adni pár naposnak mondva. Nem tagadom, hogy nyálcsorgatva nézegetem az egyre újabb és újabb Z-ket, de hülye lennék cserélni, amíg ez működik. Majd ha a legújabb Z behozza a reggelit, majd akkor lecserélem.
  • taxi33 #3
    Önmagában az, hogy gyakran dobnak piacra felső kategóriás telefonokat a Sony-nál miért baj? Nem muszáj megvenni mindig az aktuális csúcsmodellt. Vagy igen?
    Vegyél egy jó -az adott pillanatban neked a legjobban megfelelő- telefont, aztán használd, amíg végképp el nem romlik, vagy amíg annyi új -és a mindennapokban használandó- fejlesztés nem kerül a legújabb modellbe, amiért érdemes cserélni. Ennyi.
    Az a hülye szerintem, aki kényszert érez a cserére csupán azért, mert már van újabb. Konzumidióták.
  • Tinman #2
    Z4?????

    Nem arról volt szó, hogy behúzzák a kéziféket és nem fosnak a piacra negyed évente egy új zászlóshajót???

    Ez olyan, mintha 3-4 havonta jönne egy új iPhone!!! 1 év alatt már iPhone 10-nél tartanánk basszus. Betegek!

    Ja és közben idei hír, hogy mennyire veszteséges a Sony mobil üzletága. Még jó!!!

    A Sony telefonba tolt kamerái a Lumia PW-hoz képest egy rakás szar. Az összes Z-ben egy elmegy kategóriás kamera van, ezen dolgoznának inkább.

    Az akksi idővel kapcsolatban én Z1C-ről tudok nyilatkozni. Azé PÉLDÁS! Stamina módban használom, GPS-t rengetegszer nyúzom, zenét és aktívan bekapcsolt kijelzőt is, kis netezés, kis wifi és 4 naponta töltöm, van, hogy 5 naponta (ekkor már 10% körül van az akksi).
  • bakkerman #1
    64 bites chip,4 gb ram,gondolom a kameránál is rámennek a még nagyobb számra,aztán meg csodálkozik az egyszerű user hogy 10 perc internetezés,vagy 15 kép ellövése után tűzforró a telefon,és lelassul ezáltal. A Sony kapkod folyamatosan,egymás után dobják ki ezeket a Z-ket,amik elvileg a márka mobil részlegének a zászlóshajói,de pont ezekkel van a legtöbb gond,amiket besöpörnek a szőnyeg alá,és inkább kiadják a következőt,a sok birka megveszi úgyis. Utolsó kifejezetten jó Sony telefon az xperia S volt