Gyurkity Péter

Kiszivárogtak az Xperia Z4 részletei

Újabb forrás részletezi a Sony soron következő zászlóshajóját, amely több fontos újítással érkezne.

A Sony 2013 óta alaposan felgyorsította az újabb generációk megjelenésének menetrendjét, hiszen a riválisok példáját követve hathavonta igyekeznek egy-egy friss okostelefont piacra dobni. Legutóbb a berlini IFA alatt került sor egy ilyen bemutatóra, de nem kell sokat várnunk az Xperia Z4-re sem.

Október elején még kínai források adtak arról hírt, hogy Xperia Z3X néven jelenhet meg a közvetlen utód, amelynek több fontos hardveres jellemzőjét is megismerhettük. Most némileg árnyalják a képet, hiszen más, magukat jól értesültnek beállító lapok szerint ez a változat nem létezik, ehelyett a Sony rögtön az Xperia Z4-gyel folytatná a sort, amely valóban prémium kategóriás megoldásként jelenne meg, méghozzá több komoly előrelépéssel. Lássuk, mit is tartogat a japán gyártó a fanatikusoknak!

A friss hír alapján a Z4 egy 5,5 hüvelykes kijelzőt kapna, amely a Quad HD, azaz 1440 x 2560 pixel felbontást támogatná. Ehhez a Qualcomm új, immár 64 bites Snapdragon 810 chipje társulna, a memória mérete pedig 4 GB-ra ugorhat, ami nyilván elsősorban a 64 bites architektúrának köszönhető. A belső tároló mérete 16 helyett immár alapesetben is 32 GB lesz, ám egyelőre nincs szó a microSD-kártyák alkalmazásáról - az azonban biztosnak tűnik, hogy a hátoldali kamera egy frissített, 20 megapixeles Exmor-változat lenne. A listán emellett LTE Cat 6 (300 Mbps), Bluetooth 4.1, valamint a HTC BoomSound csomagjához hasonló élményt nyújtó előlapi hangszórók kaptak helyet.

Amennyiben a fenti értesülés beigazolódik, a Sony jó eséllyel ezúttal kicsit elnyújtaná a menetrendet, vagyis az Xperia Z4 fél évnél további húzhatná.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #1
    Remélem a Compact verzió fizikailag nem fog nőni. Ha bele tudnak vágni egy nagyobb kijelzőt változatlan méretű házban, az nem baj, de a fizikai méret ne nőjön már! Meg kiadhatnának egy korrekt középkategóriás telót 4,5 col alatt.