Gyurkity Péter

Lassít az új generációk megjelenésén a Sony Mobile

Évente kettő helyett csak egy ilyen megoldást dobna piacra a Sony, lassul a verseny.

Tajvani ágazati források számoltak be arról, hogy a Sony Mobile módosította a prémium kategóriás okostelefonok megjelenési sűrűségére, az elkövetkező évekre vonatkozó menetrendjét. A csúcskategóriában zajló verseny lassulása miatt megengedhetőnek vélik, hogy évente kettő helyett már csak egy ilyen fejlesztést mutassanak be.

A japán gyártó az utóbbi időben évente két új zászlóshajót mutatott be, ezzel követte a szegmens jól ismert szereplőinek példáját, akik kivétel nélkül attól tartottak, hogy a sűrű megjelenések hiányában a vásárlók elfordulnának tőlük, ezzel pedig komoly piaci részesedést veszítenének, alaposan lemaradva a versenyben. Mivel az utóbbi időben ez a lelkesedés némileg lelohadni látszik, a Sony Mobile vezetése úgy döntött, hogy elegendő lesz évente egy újabb generációt piacra dobni, amivel inkább az Apple példáját tartják szem előtt – számos egyéb gyártó, így például a Samsung Electronics, az LG Electronics, illetve a Huawei is marad az eddigi stratégiánál, amelynek részeként az év első, valamint második felében is bemutatnak majd egy-egy újabb megoldást.

A Sony terveivel kapcsolatban már korábban kiszivárogtak bizonyos részletek, ezekből megtudhattuk, hogy nagyjából mire is számíthatunk az Xperia család soron következő frissítésénél. Az Xperia Z4 a jelek szerint új, immár 64 bites chipet kapna, a memória mérete pedig 4 GB-ra ugorhat fel, ami példátlan lépés lenne a gyártó részéről. Az LTE Cat 6 révén az adatátviteli sebességet, valamint a hangzást is javítanák, de hivatalos információ hiányában erről jelenleg csak találgathatunk.

A Z4 jelentené az első lépést az új menetrendben, ez várhatóan egy teljes évig kihúzná a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #4
    Nem a fejlődés gyors, hanem a paraszt vakítás. Legalább is én nem tartom fejlődésnek a képernyő növelését, a minimális belső hardveres változást. A mai fiatalság a marketing áldozata, mindig az újabb kell mert azt hiszik csak akkor menők ha az aktuális csúcs készülékkel rohangálnak. Elég nevetséges.
  • zola2000 #3
    Nem elavult, csak gyors fejlődés volt, amit a gyártóknak követnie kellett.

    Gondolom nincs olyan ember, akit -bár a telefonja tökéletesen jó- mégis idegesít, hogy létezik újabb is, mert az így tényleg butaság szerintem.
  • Tinman #2
    Januárban jött ki az Xperia Z1C, aztán pár hónappal később a Z2, most már a hazai üzletekben is van Z3.

    Elavult lenne a márciusban megvett telefonom? Sok téren lemarad pl. egy Z3-tól? Lószart, de amit a Sony művelt ezen a téren az röhej.
  • CairoJack #1
    Jobb is ez így, kicsit nevetséges volt, hogy bemutattak egy modellt, és mire beért a hivatalos Magyar üzletekbe, már mutatták is be a következőt. Gyakorlatilag abban a pillanatban "elavulttá" vált a csúcs telefonod, amit megvetted. Kvázi "lehetetlen" volt csúcs telóval rohangálni. Az árakat is lenyomta az új készülék híre, lehet a keresletet is visszavezette. Stb.
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2014.10.30. 09:19:13