Gyurkity Péter

Már készül a Sony Xperia Z3 utóda

A kisebb csalódás után a soron következő zászlóshajó kifejezetten erős hardverre épülne.

Egy hónappal ezelőtt írtunk arról, hogy hosszas várakozás után végre bemutatkozott a Sony új prémium kategóriás fejlesztése, amely két társával együtt jelent meg a nagyközönség előtt. A fanatikusok akkor kisebb csalódásként értékelték a zászlóshajó fontosabb változtatásait a második generációhoz képest, ám a Sony a jelek szerint nem ül tétlenül.

Kínai források szerint ugyanis már dolgoznak a Z3 közvetlen utódán, amely egyelőre (nemhivatalos módon) Z3X néven szerepel a különböző híradásokban. Mivel a gyártó igyekszik évente két új csúcskategóriás megoldásról lerántani a leplet, az újabb szereplő várhatóan jövő tavasszal jelenhet meg, bár itt még nem mehetünk biztosra. Mindenesetre egy AnTuTu listázás révén már bepillanthatunk a készülék belsejébe, az ott látottak alapján pedig kijelenthető, hogy valóban izmos fejlesztéssel készülnek – már amennyiben a hír valóban megalapozott.

Az állítólagos Xperia Z3X eszerint ugyanis egy Qualcomm Snapdragon 810 processzorra épül, amelyet egy méretes, egészen pontosan 6,2 hüvelykes érintőképernyő, 1600 x 2560 pixel felbontás, 4 GB RAM, az Adreno 430 grafikus vezérlő, illetve a Sony új kamerái egészítenének ki. Ez utóbbiak (nagy valószínűséggel elsőként a 22 megapixeles hátoldali példány esetében) az emberi szemet mintázó, hajlított 2/3” szenzort kapnának, amelynek révén (reményeik szerint) minden eddiginél valósághűbb képeket készíthetnénk, bár itt még szintén számos kérdőjel marad.

A megjelenési dátum és az okostelefon pontos neve sem ismert, amennyiben ez végül az Xperia Z4 nevet kapná, bemutatkozására jó eséllyel a soron következő MWC alatt kerülne sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MsUser #4
    Lasan 5" a mini kategória :( 4.3" az ideális de az mindig gyengébb, a 6" telefonnak irreális multimédia-managernek jó!
  • CairoJack #3
    Őrület ez a kijelző növekedés mizéria. Azt megértem, hogy van nagy telefon is, nyilván van rá tényleges igény (felteszem azok körében, akik anno managercalculator-ral tolták), de átlagembernek ez túl nagy.
  • culas25hc #2
    6,2" ?? Remélem, hogy tényleg az Ultra utódja lesz, és az említett kamera szenzor, na meg hardver egy normál méretű telefonban is debütál majd. Vagy egy fasza 4,5"-os kompaktban, na az lenne a nekem való gép :D
    Utoljára szerkesztette: culas25hc, 2014.10.06. 09:22:16
  • szomferi #1
    ez az Ultra utódja lenne, de mindegy...