Gyurkity Péter

Sony Xperia Z3 és Z3 Compact részletek

A Sony mindkét, közeljövőben megjelenő okostelefonjáról is újabb részleteket tudhatunk meg.

Azt már jó ideje tudni, hogy az Xperia család hamarosan újabb csúcskategóriás taggal bővül ki, most azonban szinte egyszerre bukkant fel a címben szereplő két okostelefon specifikációja, vagy legalábbis azok egy része. Két kép alapján állítják a források, hogy megtalálták a készülékek pontos leírását.

Elsőként a kisebbik példányként megjelenő Xperia Z3 Compact részletei bukkantak fel a világhálón, mégpedig egy screenshot formájában, amely a készülék "About" listáját mutatja meg nekünk. Ebben, illetve a Twitter-bejegyzésben mellékelt összegzésben egy 4,5 hüvelykes, 720 x 1280 pixel felbontást támogató kijelző látható, amelyet egy 2,5 GHz-es órajelen futó négymagos Qualcomm Snapdragon 801 chip, az Adreno 330 grafikus vezérlő, 2 GB RAM, valamint egy 20,7 megapixeles hátoldali és egy 2,1 megapixeles elülső kamera egészít ki. A szoftveres oldalon az Android 4.4.2 fut, a megjelenés pedig augusztusban esedékes.


Egy nappal később az XperiaBlog oldalán a zászlóshajó szerepét magára vállaló Xperia Z3 okostelefonról is megjelent egy hasonló kép, amelyhez ezúttal is további hardveres részletek társultak. Ahogy azt várni lehetett, nem lesz nagy eltérés a két példány között, hiszen a Sony a Compact készülékek esetében a némileg kisebb méretet, nem pedig az olcsóbb komponensek jelenlétét emeli ki. Ennek megfelelően a Snapdragon 801 chip (egészen pontosan a 8974-AC típus) itt is megtalálható lesz, a támogatott felbontás azonban 1080p-re ugrik.

A készülék külseje 7 mm vastag lesz, már alapesetben is az Android 4.4.4 fut majd rajta, megjelenése szeptemberben várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!