Szekeres Viktor

Michael Bay nem kért bocsánatot az Armageddonért

Egy újságcikk szerint Michael Bay maga sem tartja jónak Armageddon című filmjét, sőt, egyenesen a "borzalmas" jelzőt emlegette vele kapcsolatban, annak ellenére, hogy a mozikban nagy sikert ért el.

Érdekes pengeváltás történt a héten a sajtó és Michael Bay között. A Miami Herald egyik interjújában megbújva az a kijelentés volt olvasható minden idők egyik legsikeresebb rendezőjétől, hogy bocsánatot kér 1998-as sikerfilmjéért, az Armageddonért. Bay elmondása szerint az Armageddon azért lett olyan, amilyen, mert 16 hét volt az elkészítésére, ami nem volt fair a filmmel szemben, s ha lehetne a harmadik felvonást egy az egyben újraforgatná. Mivel a stúdió egész egyszerűen kivette kezéből a filmet, nem tudott mit kezdeni vele, ráadásul a vizuális effektek felelőse idegösszeroppanást kapott, így az effektekkel is a rendezőnek kellett foglalkoznia.

Michael Bay a cikk megjelenését követően honlapján kelt ki a leírtak ellen, mondván, hogy félreértelmezték az általa elmondottakat és igenis nagyon büszke az Armageddonra. Erre válaszként Twitteren jelezte a cikk írója, hogy ő pontosan idézte a rendezőt, s miután az NBC kérte ennek bizonyítását, eljuttatta nekik a felvételt. Ki tudja, talán ennek is köszönhető, hogy Michael Bay oldaláról eltűnt a bocsánatkérést követelő bejegyzés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #9
    Attól, hogy valami látványfilm, még nem kell nyálas ömlengő szarságnak lennie. Vegyük csak például a Függetlenség napját, aminek már a címéből is süt az amerikai limonádé, és abban is van aztán minden, megindító elnöki beszéd, meg látványos önfeláldozás, meg egymás nyakába borul amerikai és muzulmán, mégis végig szórakoztató tud maradni. Baynek ez eddig csak párszor sikerült, a Bad Boys 1-2-vel, viszont ott kapásból kimarad az elnöki beszéd meg a nagy hőstettek, az szerencsére csak kőegyszerű akciófilm. No meg a Szikla, de az még a Bad Boys-nál is egyszerűbb. A szigetre nem nagyon emlékszem, de az sem volt rossz film.
  • hgaben90 #8
    High concept filmen számon kérni, hogy nem 100%-ig korrekt tudományos szempontból, meg a franc tudja, milyen indokok vannak még... Nem értem a savanyújóskákat, akik leülnek egy látványfilm elé a következetlenség miatt fintorogni. Akit zavar, nézzen dokumentumfilmet! Jó filmnézőnek lenni szerintem nem azt jelenti, hogy minél több helyen bele tudsz kötni valamibe, hanem hogy tudod, hogy mire kell koncentrálni ahhoz, hogy élvezni tudd.
  • IMYke2.0.0.0 #7
    Hát, az Armageddon erős közepes film - néhány jeleneténél már akkoriban is ÉN feszengtem a rendező helyett.
    S ez nem változott, amikor a múlthéten újranéztem az m1-en. Sőt!
  • Axlkenobi #6
    Az Armageddon szerintem Bay egyik legszórakoztatóbb filmje. Látványos, epikus, klassz zene, szimpatikus színészek garmadája, szóval sok minden miatt szerethető. Ha már gyenge filmet kell tőle keresni, akkor szerintem ott a Pearl Harbor és a Transformers-folytatások.
  • Etinger #5
    Na látod, erről beszéltem tegnap is ;) Persze ha téged ez szórakoztat...
    Mondjuk hozzáteszem szerintem is harmatgyenge popcorn moziról van szó, de úgy aránylag azért a fogyaszthatóbb fajtából. Nem mellesleg Trevor Rabin itt még baromi jó zenéket készített, látszik, hogy azóta is ennek a dallamaiból él.
  • kalapos01 #4
    Hát, igen. Az egyikőtöknek kificamodott. Más magyarázat szóba sem jöhet.
  • Szefmester #3
    Sztem még az volt az egyik legjobb filmje a fickónak. Lehet kificamodott valahol az ízlése és nem megy el vele orvoshoz hogy helyrerántsák, mert mostanra már krónikus állapotnak tűnik.
  • Zombee #2
    Meg a másodikért... meg az elsőért...
  • anubys1984 #1
    Szerintem az Armageddon egy kifejezetten szórakoztató film lett. Inkább a Transformers harmadik részéért kéne bocsánatot kérnie...