Szekeres Viktor

Michael Bay minimál költségvetésű filmet tervez The Rock és Mark Wahlberg részvételével

Michael Bay következő filmjére nem akarja két kézzel szórni a pénzt, viszonylag alacsony költségvetésből fog dolgozni, s ha szerencséje van, ehhez két nagy sztár is asszisztálhat.

A Variety információ szerint Michael Bay Roland Emmerich mintájára, s valószínűleg csak egyetlen film erejéig, felhagy a gigaköltségvetésű produkciókkal. Következő filmje, a Pain and Gain ugyanis csak 20 millió dollárba kerülne - kérdés, hogy talál-e rá stúdiót, mely finanszírozná. A költségvetés megteremtésében az is segíthet, hogy a főszerepet, ha minden jól alakul Dwayne Johnson és Mark Wahlberg alakítaná, akik természetesen lemondanának gázsijuk nagy részéről, mint ahogy Bay sem 100 millió dollárt vágna zsebre a filmért, mint a Transformers harmadik epizódjáért.

A Pain and Gain már több mint egy évtizede számít a rendező szerelemprojektjének, csak eddig sehogy sem sikerült tető alá hoznia a produkciót. A megtörtént eseményeken alapuló történet pár testépítőről szólna, akik Floridában belekeverednek egy bűnszövetkezetbe. A múltban Bay azt mondta, hogy a film hangneme a Fargóéra hasonlítana.

Michael Bay 1995 óta eddig kilenc filmnek volt a rendezője, és az első kettőn kívül (Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk, A szikla) mindegyik 100-150 milliós költségvetéssel bírt. Ráadásul zömük Amerikában magasan 100 millió dollár fölötti bevételt ért el, kivéve első filmjét, a Bad Boys-t, valamint A szigetet. Előbbi ettől még nagy siker volt, hiszen 19 millió dollárból készült és 66 milliót termelt, moziban akkor még nem ismert színészekkel, A sziget viszont döbbenetesen nagy bukás volt, hiszen a 126 milliós büdzséből készült film Amerikában csak 36 millió dollárt hozott. (Vagy Ewan McGregor nem volt hihető főhős, vagy a közönséget nem érdekelte az egyértelműen nyúlt történet, nem tudni. Pedig a film élvezetes és nagyon Bay-es volt.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!