Szekeres Viktor

Megérkezett a Star Wars 8 első előzetese és plakátja

2 perces előzetessel kezdte meg a Disney a Star Wars: Az utolsó Jedik marketingkampányát. És rögtön utána a plakát is megjelent.

Érdekel a Star Wars 8?
  • Igen, megnézem moziban.
  • Igen, de kivárom, míg otthon is megnézhetem.
  • Háát, esetleg, ha jókat mondanak róla.
  • Nem.
A Disney és a Lucasfilm erre a hétre ígérte a Csillagok háborúja legújabb epizódjának első előzetesét, és ezen a héten is kaptuk meg a trailert..., illetve a teasert. Az alant látható videó ugyanis úgy mutat sokat (több, mint 120 másodpercet) a filmből, hogy közben valójában nem mond semmit. Mindössze Luke-ot halljuk, amint narrál, és pár izgalmas snittel gazdagodhatunk.


Amikor a Lucasfilm bejelentette, hogy a Csillagok háborúja-filmsorozat idén bemutatásra kerülő nyolcadik epizódjának címe Star Wars: The Last Jedi lesz, akkor sokan úgy vélték, hogy Star Wars: Az utolsó jedi lesz a hazai elnevezés. Azonban nem sokkal ezt követően kiderült, hogy a 'jedi' szó többes számot fed, éppen ezért nem meglepetés, hogy a film magyar címe Star Wars: Az utolsó jedik lett.

A filmet, amint azt már pár éve bejelentették, Rian Johnson írta és rendezte (jó választásnak tűnik, hiszen 3 remek filmet tett eddig le az asztalra: Beépülve, Szélhámos fivérek és Looper - A jövő gyilkosa), a film története pedig az előző epizód, a Star Wars: Az ébredő Erő közvetlen folytatása lesz. Persze a konkrétumokat eddig nem kötötték az orrunkra, és ebből a videóból sem lettünk sokkal okosabbak.

A visszatérő szereplők között természetesen ott lesz Mark Hamill, a nemrég elhunyt Carrie Fisher, valamint Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Lupita Nyong’o, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Gwendoline Christie és Andy Serkis is. Újonnan pedig olyan színészek csatlakoztak a gárdához, mint Benicio Del Toro, Laura Dern, illetve Kelly Marie Tran.

Nagy kérdés, hogy a VIII. Epizód képes lesz-e felérni a VII. Epizód sikeréhez. Az ébredő Erő Amerikában 936 millió dolláros bevétellel magasan minden idők legsikeresebb filmje lett, több, mint százmilliót vert az Avatarra. Világviszonylatban a film 2,07 milliárd dolláros teljesítménye az Avatar és a Titanic mögött a harmadik helyre volt jó - érdekesség, hogy ha csak az Amerikán kívüli bevételeket nézzük, akkor az SW8 "csak" negyedik, hiszen a Halálos iramban 7 jobban érdekelte a közönséget. Az antológia-sorozat első darabja, a Zsivány Egyes már közel sem mozgatta meg ennyire a nézőket, hiszen az amerikai 532 milliós bevételhez 524 Amerikán kívüli társult, amivel alig lett meg az egymilliárd dollár világviszonylatban.

Érdekesség, hogy az amerikai és a magyar premier ugyanazon a napon, december 14-én lesz.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sertrex #99
    Nekem az tetszik, hogy a sci-fi is úgy van használva, mintha minőség jelző lenne, holott csak egy gyűjtő fogalom. Ha 1% tudomány és 99% fikció van valamiben az is idetartozik, ha 99% tudomány 1% fikció, az is idetartozik. És ki dönti el, hogy valami tudományos vagy csak kitalált. Mondjuk a Star Trekben és más sci-fikben visszatérő elem, amikor egy idegen naprendszerben( a miénken kívül melyik nem az? :) ) jön egy láthatatlan mikroorganizmus és a főhősök félelmeit, vágyait felhasználva átveszi az uralmat felettük. Na, ha ez ST-ben van, az sci-fi, maga a tudomány. Ha SW-ben egy láthatalan microorganizmus, amit hívjunk midoclorianoknak feljavítja a főhős fizikai és pszichikai adottságait, amitől SW univerzumban az illető Jedivé válik, az csak egy fos mese. :DDD Kettős mérce vagy csak egy arrogáng ST fan tolja itt okosban?
    Persze itt nem ér véget, lehetne folytatni a párhuzamokat a végtelenségig. Tény, hogy a mai földi tudomány álláspontja szerint az ilyen nem ismert, tehát nem létezik, de ez nem is földi, hanem egy réges-régi messzi galaxisban történt...
    .. és a mai földi tudomány szerint a jelenlegi messzi-messzi galaxisokról se tudunk semmit... tehát lehet, hogy nem is léteznek. :DDD
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.04.18. 07:59:03
  • TokraFan #98
  • Tikal #97
    milyen koncertra gondoltál? csak hogy tudjam, igényes vagyok e vagy sem :D
  • Huuuuu #96
    Imádom olvasni ezt a szardobálást, csak ezért járok az Sg-re :D A Star Wars meg olyan mit égő gyufa a benzingőzbe! Egyébként felesleges a vita úgyis mindenki elmegy megnézni, ha másért nem hát azért, hogy konkrétumokkal alátámaszthassa a fanyalgását.
  • sertrex #95
    Mondjuk elég nehéz lehet ezzel az egybites gondolkodás móddal élned, ahol egy igazság van és az a tiéd. :DDD Tudod, a lenéző, felsőbbrendűséget sugalló hozzászólásaid mögött nincs semmi igazi tartalom, csak az unalomig ismételt szófosás. Ráadásul úgy, hogy egyértelműen te vagy az, aki nem kezeli helyén a dolgokat.
    Ha bárkinél kúltúráltabb lennél azt nem kellene folyamatosan bizonygatnod, de te szinte egy alkalmat se hagysz ki, hogy beírd, hogy milyen kifinomult és igényes vagy. Persze ha nincsenek olyanok a környezetedben, akik ezt igazolni tudják valahogy tudatni kell a világgal. Szóval a konklúzió, te itt senkinél se tűnsz kulturáltabbnak, tehát egy sznob vagy. Látod nincs itt félremagyarázás. :)))
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.04.17. 17:39:48
  • TokraFan #94
    "Ha moziba megyek, akkor meg szórakozni akarok, olyant látni a vásznon amit nem látok minden nap."

    Semmilyen scifi-s ábrázolást nem látunk az életben, vagyis innentől csak az számít, milyen igényeket támasztunk a szórakozással szemben. ;-) Van aki úgy szórakozik, hogy elmegy egy igényes zenei koncertre, van akinek meg elég ha lemegy a sarki kocsmába lakodalmas rock-ra ropni a táncot. Nincs ezzel baj, nem vagyunk egyformák, csak kezeljük helyén a dolgokat és ne ferdítsünk azzal, hogy aki az előbbi csoportba tartozik, az sznob. Fogalmazzunk helyesen: ő kultúrált(abb)!

    Az ST is mese, csak mivel látvány szempontjából a nulla felé tendált így megpróbálták a tudomány látszatát kelteni benne. Vagy te talákoztál már romulánnal vagy vulkánival? :DDD

    Nem lenne rossz, ha tisztába jönnél a fogalmakkal, mert ugye a "fi" utótag a "fiction" rövidítése, tehát teljesen természetes, hogy egy igényes(ebb) scifi-ben, a tudományos alaposság mellett megjelennek a fikciós elemek is. Úgyhogy nem, nem találkoztam még Romulánnal, de amint látod, nem is kellett volna!

    "Technikailag nem lehet egy film zseniális?"

    Miért ne lehetne? Csak attól még nem feltétlen lesz jó maga a film is! Másrészt, az SW esetén zseniális, korszakalkotó technikai megvalósítésokról utoljára a classic trilógia esetén beszélhettünk. Az előzmény trilógiát már a Matrix is felülmúlta egyedi audiovizuális ötletek szintjén, nem beszélve a mostani részekről, melyekben attól kéne hanyatt esni, hogy megint betettek 3db lépegetőt, csak már nem makett+stop motion technikával tették oda, hanem CGI-vel? Mutass egy pillanatot bármelyik filmben, amitől le kéne essek a székről akár csak technikailag is, mert még sosem láttam sehol máshol azelőtt! Nem fogsz tudni sajnos...
    Tehát akkor összefoglalva: Az újabb SW-k technikailag nem kiemelkedők, a történet unalmas és önmagát ismétlő, eredetiséget, fantáziát maximálisan nélkülöző, a karakterek érdektelenek, cserébe semmiről nem szól. Marad a zenei élmény, ami még mindig valóban zseniális, de az meg egy más művészeti ág, ami itt teljesen különválik a gagyi képi világtól. Számomra a konklúzió: ha majd lesz egy John Williams koncert, arra elmegyek mert arra valóban érdemes...;-)
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.04.17. 17:16:29
  • Stockbauer33 #93
    igen
  • ostoros #92
    Kaku-t inkább hagyjuk...
  • sertrex #91
    És ez ki faszt érdekel? Ha tudományos fantasztikus elméletekre vágyom akkor megnézem Hawking, Kaku és társai dokufilmjeit. Ha moziba megyek, akkor meg szórakozni akarok, olyant látni a vásznon amit nem látok minden nap. Az ilyen lenéző, sznob ömlegéseket meg hagyd meg az ismerőseidnek, akik azt hiszik rólad, hogy valaki vagy.

    "SW-nél meg semmi...ott már a lézer is úgy hasít a filmvásznon, ahogy nem létezik csak a mesében..."
    Lehet hogy számodra furcsa, de az SW valóban mese, tehát bármi megtörténhet benne. Vagy azt hiszed, hogy a ST a valóság? Na ez sajnálatra méltó igazán. Az ST is mese, csak mivel látvány szempontjából a nulla felé tendált így megpróbálták a tudomány látszatát kelteni benne. Vagy te talákoztál már romulánnal vagy vulkánival? :DDD
    Ha valaki ennyire földhöz ragadt, mint te, mint keres az ilyen filmek közelében? És pontosan meséld már el, hogy miért is kellene minden filmnek elgondolkodtatónak lennie! És miért kellene minden filmnek a hozzád hasonló sznoboknak megfelelnie?
    "Komolyan kezdelek sajnálni, ha számodra a csilivili önmagában elég az élvezethez és egyet jelent számodra a minőséggel!"
    Én meg kezdelek sajnálni téged mert látszik, hogy szart se értesz semmihez csak pufogtatod itt a hülye frázisaidat. Szerinted az nem minőségi, ha látványos? Abban nincs munka? Technikailag nem lehet egy film zseniális? A technika pontosan olyan fontos filmgyártásban, mint a történet mesélés és szerencsére nem csak egyfajta történet mesélés van. Az hogy SW rajongó vagyok az nem jelenti azt, hogy csak SW-t nézek, sőt elmondom neked az elgondolkodtató, mély mondanivalóval rendelkező filmeket is megnézem. És lehet hogy téged meglep az ilyesmi azokat is ugyan úgy tudom élvezni, mint egy látványfilmet, mert olyankor arra hangolódom rá és ha SW-re ülök be, akkor arra és nem arra, hogy hogy szarozzam le és hogy fényezzem a magas magasrendű intelligenciáját, majd az SG fórumon. Csak ehhez pl. nyitottnak széles látókörűnek és egy kicsit intelligensebbnek kell lenni.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.04.17. 09:47:27
  • Sir Cryalot #90
    Emberfüggő, történetcentrikus pl. Cameron, személyiségmániás Lucas. Érdekes hogy a GITS-t meg pont az a Spielberg akarta eredetileg vászonravinni akit Lucas az Indiana Jones miatt behívott .

    Kár hogy a GITS-ből is ilyen modoros katyvasz lett (mondjuk abba eleve szorult is :D ) ahogy kinéz a dolog, és én nem tudnám azt a nőt félóra+ egyhuzamban nézni és nem valószínű hogy lenne több adaptáció :D .

    Remélem aki a Dune-t csinálja történetcentrikus.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2017.04.17. 06:04:48