• TokraFan
    #94
    "Ha moziba megyek, akkor meg szórakozni akarok, olyant látni a vásznon amit nem látok minden nap."

    Semmilyen scifi-s ábrázolást nem látunk az életben, vagyis innentől csak az számít, milyen igényeket támasztunk a szórakozással szemben. ;-) Van aki úgy szórakozik, hogy elmegy egy igényes zenei koncertre, van akinek meg elég ha lemegy a sarki kocsmába lakodalmas rock-ra ropni a táncot. Nincs ezzel baj, nem vagyunk egyformák, csak kezeljük helyén a dolgokat és ne ferdítsünk azzal, hogy aki az előbbi csoportba tartozik, az sznob. Fogalmazzunk helyesen: ő kultúrált(abb)!

    Az ST is mese, csak mivel látvány szempontjából a nulla felé tendált így megpróbálták a tudomány látszatát kelteni benne. Vagy te talákoztál már romulánnal vagy vulkánival? :DDD

    Nem lenne rossz, ha tisztába jönnél a fogalmakkal, mert ugye a "fi" utótag a "fiction" rövidítése, tehát teljesen természetes, hogy egy igényes(ebb) scifi-ben, a tudományos alaposság mellett megjelennek a fikciós elemek is. Úgyhogy nem, nem találkoztam még Romulánnal, de amint látod, nem is kellett volna!

    "Technikailag nem lehet egy film zseniális?"

    Miért ne lehetne? Csak attól még nem feltétlen lesz jó maga a film is! Másrészt, az SW esetén zseniális, korszakalkotó technikai megvalósítésokról utoljára a classic trilógia esetén beszélhettünk. Az előzmény trilógiát már a Matrix is felülmúlta egyedi audiovizuális ötletek szintjén, nem beszélve a mostani részekről, melyekben attól kéne hanyatt esni, hogy megint betettek 3db lépegetőt, csak már nem makett+stop motion technikával tették oda, hanem CGI-vel? Mutass egy pillanatot bármelyik filmben, amitől le kéne essek a székről akár csak technikailag is, mert még sosem láttam sehol máshol azelőtt! Nem fogsz tudni sajnos...
    Tehát akkor összefoglalva: Az újabb SW-k technikailag nem kiemelkedők, a történet unalmas és önmagát ismétlő, eredetiséget, fantáziát maximálisan nélkülöző, a karakterek érdektelenek, cserébe semmiről nem szól. Marad a zenei élmény, ami még mindig valóban zseniális, de az meg egy más művészeti ág, ami itt teljesen különválik a gagyi képi világtól. Számomra a konklúzió: ha majd lesz egy John Williams koncert, arra elmegyek mert arra valóban érdemes...;-)
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.04.17. 17:16:29