Szekeres Viktor

Egyre kevesebb bevételt várnak el a Batman v Supermantől

Egyre kisebbek az elvárások a Batman v Superman kapcsán.

Hiába produkált nagyon erős nyitányt a Batman Superman ellen: Az igazság alkonya (Batman v Superman: Dawn of Justice), a magas bevétel csak azokat tévesztette meg, akik csak a számokat nézték, és nem látták, hogy milyen ütemben csökken a film iránt az érdeklődés a reklámok által felduzzasztott első napos adatokat követően. A premier hétvégéjét követően a pesszimista előrejelzések is 950 millió dolláros világbevételt jeleztek előre a filmnek, ami már némi profittal kecsegtetett a Warner számára az elemzések szerint, bár mindenképp csalódást jelentett annak fényében, hogy a legutóbbi két Batman-mozi egymilliárd dollár fölött hozott.

Azonban az elkövetkező hetekben a vártnál is gyorsabban csökkent az érdeklődés a film iránt, köszönhetően annak, hogy a kritikusok után a nézők is inkább csalódtak a végeredményben, így előbb 925 millióra módosultak az összbevétellel kapcsolatos elvárások, a hétvégét követően pedig már csak nagyjából 875 millió dolláros zárást remélnek a filmről. Attól a filmtől, melynek összbevétele már meghaladta a 825 milliót (Amerikában 311, a világ többi részén 516 millió dollár folyt be a vetítésekről a mozik és a stúdió kasszájába).

Az alaposan lecsökkent elvárások annak köszönhetőek, hogy a film negyedik hétvégéjén Amerikában újabb 60%-ot zuhanva már csak 9 millió dollárt termelt, ami azt is jelenti, hogy nem kerül be minden idők 10 legsikeresebb képregény-filmje közé Amerikában, ahol ott van két Bosszúállók-epizód, két Sötét lovag-rész, az első Pókember-trilógia három része, a Vasember 3, A galaxis őrzői, valamint a Deadpool.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tibisan #11
    az én tudomásom szerint nálunk a nemzetközi bevételből ( mozijegyekből ) a jogtulajdonos ( studió, licensztulaj ( itt pl a dc comic) producer) és a forgalmazó kap részt , az első 10 % körülit , második olyan 20-%ot.
    ez az én olvasatomban a 310 milliós hazai bevétel mellé még 170 ( az 510ből) milliós nemzetközit jelent
    Utoljára szerkesztette: tibisan, 2016.04.26. 15:37:47
  • KZM #10
    Szerintem ne mondjuk meg, hogy egy producer szerződésében mi van, mert még egyikünk sem írt olyat. :-) De ha a budget 250M$ és eddig 850M$-t hozott, akkor azért van ott egy hajszálnyi 160 milliárd forint nyereség nem?
    Vagy benézek valamit?
    http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=superman2015.htm
  • kalapos01 #9
    Éppen ez az, hogy a hosszan cseng le a bevétel, de a kalkulációba bele vannak számolva a tévés és mindenféle más pénzek, és azokkal együtt lesz csak pluszos a film, de 900 millió alatt már az sem biztos. (Egyébként a hosszú itt pár hónapot jelent, hiszen a jogokat eladják már a dvd és tévépremier előtt, onnantól kezdve a stúdió nem kap pénzt.)

    A producer fizetést kap, nem bevételrészesedést, a stúdió kapja a bevételt. És a stúdiónak rohadt fontos lenne, hogy mihamarabb hozzájusson a pénzhez. Rohadtul nem mindegy, hogy ma kap 300 millió dollárt vagy négy év alatt. a mozinak az a lényege, hogy minél gyorsabb megtérülést fialjon.

    A legviccesebb egyébként még mindig az, hogy sokan csak azt látják, hogy ez rohadt sok pénz, pedig nagyon, de nagyon nem mindegy, hogy egy film 800 vagy 900 millió dollár bevételt hoz. 100 milliós difi kőkemény.
  • KZM #8
    Én nem aggódnék a Warneres fiúkért oly nagyon. Futni fog még azért a barna Szofira a producernek is.
    Arról nem beszélve, hogy a bevételek nagyon hosszú lecsengésűek, tutira hoz még a Titanic is a konyhára a TV-s forgalmazásból, online film kölcsönzésből, stb.
  • Gerysama007 #7
    Én a Wikipédián követem nyomon (sajnos) jelentéktelen növekdésést már 1 hete. Igazad van hogy elkefélték a költségvetést. Egy ilyen filmből én is minimum az 1 milliárdot néztem ki. Csak a másik kommentelő baromnak mondtam hogy igazából magából a cikkből nem derül ki a heti növekedés és ami "nő" ha ezt egyáltalán lehet még növekedésnek hívni elhanyagolható sajnos. Az viszont egyáltalán nem meglepő (amit írtam) hogy csökken az érdeklődés a film iránt ennyi idő után. Ez az amit a kedves kommentelő sajnos nem tudott értelmezni.
  • Zombee #6
    Az összbevétel tényleg hétről hétre nő, igaz látványosan lassuló ütemben. Az első héten 209, a másodikon 64, utána 29 millió, ezen a héten is nőtt valamivel, bár gyászosan csökkent az érdeklődés, a hétvégével esetleg a 10 millió meglehet.
  • Zombee #5
    Elkefélt, beképzelt, öntelt lépés volt a Warnertől, hogy ilyen nagy költségvetést szavazott meg a filmnek. Fene megeszi, hazájában jelenleg a 48., világszerte a 49. legtöbb bevételt hozó film, Gyűrűk ura és Alkonyat filmekkel körülvéve, és még sem képes nyereséges lenni? Nagyon elkúrták.
  • Gerysama007 #4
    Te ugyanazt a cikket olvasod? Hol olvastál olyat hogy a bevétel hétről hétre nő? Az első hetekben nőtt de már nem. És ERRE reflektáltam hogy:"na ne mondd hogy 1 hónappal a bemutató után már nem olyan az érdeklődés" Most akkor feltaláljuk újra a spanyolviaszt?

    A Deadpoolt meg nem én hoztam fel hanem a cikk író. És az utolsó mondatomat is értelmezd ha tudod. Köszönöm.
  • zetortraktor #3
    Tudsz szöveget értelmezni? Az összbevétel nő hétről hétre nő - az elvárások csökkennek. Az első nap után azt hitték lesz egy milliárd, 3 nap után a nagy zuhanások miatt 950 milliót vártak, utána már csak 925 milliót, és most már 900 milliót sem néznek ki belőle. Egyre gázabb lesz. De persze nyilván nem meglepő.

    (A Deadpool rohadtul nem érdekel senkit. Amerikában sikeresebb lesz, nemzetközileg nem, de nem mindegy, hogy egy tök ismeretlen karakter 50 milliós filmjéről van szó, vagy a két legismertebb 250 millió filmjéről.)
  • Gerysama007 #2
    Basszus. Kb egy hónappal ezelőtt mutatták be. még jó hogy csökken a bevétel meg az érdeklődés...jesszus...

    Amúgy a Deadpool 76 millióval kevesebbet termelt. Igaz kevesebből készült.