Szekeres Viktor

Fantasztikus Négyes minden idők 2. legrosszabb szuperhősfilmje

Senki sem találja ki, mely szuperhősfilm lett rosszabb, mint az F4 rebootja.

Múlt hét vége felé, amikor megérkeztek az első kritikusi vélemények, alig 30 alapján azt írtuk, hogy az új Fantasztikus Négyes el söprik a negatív kritikák, hiszen akkor 31 pozitív értékelés mellett 3 negatív volt a RottenTomatoes elnevezésű, az amerikai hivatalos kritikákat összesítő oldalon. Azóta már 154 recenziót listáz az RT, de az arány sokban nem változott: 13 pozitív és 141 negatív, vagyis 8%-os mutató dukál Josh Trank rendezésének.

Ez pedig minden idők második legrosszabb szuperhősfilmjévé teszi a rebootot, ugyanis az említett oldalon mindössze az 1984-es, Faye Dunaway főszereplésével készült Supergirl áll rosszabbul (7%), még az olyan, igencsak gyengén sikerült próbálkozások is, mint a Macskanő (9%), Elektra (10%), Batman és Robin (11%) is jobb arányban kaptak jó kritikákat. Arról nem is beszélve, hogy az újkori szuperhősfilmek zöme 70% fölött tanyázik, nem egy 80-90%-ot is elér.

És szó sincs arról, hogy csak az újságírók fújnának a filmre, hiszen az IMDb-s pontszám is önmagáért beszél, mint ahogy az is, hogy a vetítések exit polljai C- értékelést hoztak ki az F4-re ("három alá"), ami döbbenetesen rossznak számít, még a Pixel B-jét is alulmúlja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bokafix2 #6
    Az nem mentség hogy nem veszi komolyan magát... ez a film gyakorlatilag egy ordenáré bazári majomkodás lett, egy olcsó vásári komédia semmi több. Schumacher olyan szinten gyalázta le a Batman érát, ahogy senki.
    Ha olvastál valaha képregényt vagy láttál Batman rajzfilmet illetve élőszereplős filmet akkor tudod hogy alapvetően darkos és baljós atmoszférája van a Batman filmeknek... a legjobban ez a képregényekben és a rajzfilmekben látszik meg.
    De ez a komédia semmiképp sem méltó egy Batman filmhez. Schumacher gyakorlatilag prostituálta Batmant és meghempergette a sárban.
    Szerinted a Batman és Robin után miért lett közel 10 évre jegelve a sötét lovag, meg miért a sok aranymálna.
  • Zombee #5
    A Batman & Robin szerintem egy szórakoztató kis ökörség lett, de nem is veszi túl komolyan magát.
    Ez meg már rég megbukott, ez a szereplőgárda teljesen alkalmatlan egy tudósokból álló szuperhőscsapathoz. Már a munkájuk önmagában meghatároz egy kicsit magasabb életkort, ráadásul ez az Ultimate eredetsztori egy rakás fekália, ezek után szinte már csekélység a fehér bőrű, szőke Sue Storm csokibarna öcsikéje.
  • Zombee #4
    "31 pozitív értékelés mellett 3 negatív"
    Az 90%-os filmet jelent...
  • Ragnaar #3
    Hát igen ilyen kvázi ismeretlen színészek mellé már csak egy tré forgatókönyv kell és kész is a bukta.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.08.11. 14:48:39
  • Dewri #2
    Már a legelején sejthető volt. Néger Fáklya=instant bukta... De a többi szereplő se az igazi, valahogy nem találták el a színészeket az adott karakterhez... És akkor a sztorit még nem is említettem...
  • Atisz #1
    Azért ez túlzás... különben is elég erős a mezőny ;)