Szekeres Viktor

Az új, 2 perces Star Wars: Ébredő erő-előzetes mindent visz

Az előzetes, amit mindenki legalább tizennégyszer meg fog nézni?

Egyes motívumaiban ugyan kissé a J.J. Abrams által rendezett Star Trekre hasonlít a Star Wars: Ébredő erő (Star Wars Force Awakens) második előzetese, de egyébként nehéz elképzelni, hogy egy nagy Csillagok háborúja-rajongó szíve ne kezdene el hevesebben verni a friss trailer némelyik snittjét látva, vagy akár az ismerős muzsikát hallva. A Disney marketingesei ezúttal igazán kitettek magukért, hiszen úgy mutatnak meg jelentőséggel bíró dolgokat, hogy közben nem igazán lehet kitalálni, miről is fog szólni maga a film.


A bővebb, a történetet komolyabban elspoilerező trailerek majd a nyár folyamán érkeznek. Mindenesetre a fenti videóban is több kiemelt szereplőt láthatunk az új filmből. Az "új generáció" tagjai: Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Max von Sydow, Domnhall Gleeson, Andy Serkis, Oscar Isaac, Gwendoline Christie és Lupita Nyong'o. A régiek közül pedig visszatér Mark Hamill (Luke Skywalker), Harrison Ford (Han Solo), Carrie Fisher (Leia Organa), Peter Mayhew (Chewbacca), Anthony Daniels (C-3PO) és Kenny Baker (R2-D2).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • moonlight1982 #45
    Ez az előzetes egy trágya, ahogy a film is az lesz! Egy másodperc Han Solo (ami az egyetlen értékelhető pillanat?) Nem azt igérték először, hogy az új film a régi szereplőkről fog szólni??? Erre fel, mostmár azt mondják, hogy csak a háttérben fognak feltünni??? Mi lesz helyette? Sok-sok Jar Jar? Vagy Miney Mouse?
    Kit érdekelnek az új szereplők? A régi karakterekkel szerettem volna egy új Starwars filmet látni, erre tessék, megint nyálképű tinédszerek újra. Csalódtam benned J.J. Abrams!
  • Ragnaar #44
    (Ahá tehát a Prometheust is Scott szúrta el. Akkor elvileg úgy tudta volna elkerülni a forgatóköny következetlenségeit és a cselekménykatyvaszt, ha el sem vállalja a rendezést. Ez is lehetséges verzió egyébként, nem vagyok szakmabeli, csak tippeltem.)
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.04.24. 12:24:51
  • kalapos01 #43
    A film a rendező munkája, az ő felelőssége. A forgatókönyvíró teljesen másodlagos, az ő munkáját úgy alakítják, ahogy akarják, a producer mindenbe beleszólhat, de a végső megvalósításba a rendező beleegyezik és az már az ő reszortja. Ha rossz egy film, akkor elsőként a rendezőt kell elővenni.
  • Ragnaar #42
    Szerintem a rendező általában nem felelős a storyért, és ha fel is kérik egy film megrendezésére, többé kevésbé kap paramétereket, hogy a film alapvetően legyen robbanós akció, ahogy a forgatókönyv adja. A rendező megvalósítja a producer vízióját, persze saját eszközeivel, amit a producer ismer, azért kéri fel az adott rendezőt a produkció rendezői posztjára, hiszen nagy vonalakban tudja, hogy mire számíthat. Ha a forgatókönyvben űrcsata van, akkor azt nem valószínű, hogy valami mással helyettesítheti a rendező... Ha a megközelítés szembe megy a franchise normáival az szerintem nem a rendező hibája, ő csak megvalósítja a koncepciót.
  • T2k #41
    Ja, annyira jól van, hogy gyakorlatilag halott. 2005-ig majd 40 éven át készültek folyamatosan TV sorozatok belőle, azóta viszont egy sem. Helyette van 2 mozifilm rogyásig telenyomva lens-flare-el, meg csim-bumm-dirr-durr-al, ez aztán a nagy modernizálás. Alacsony szinten vegetáló rágógumit csámcsogó véglényeknek kétségtelenül az utóbbi tudja megragadni az 1-2 működő agysejtjét.
    Ha Star Wars-on nőtt fel abból hogy következik hogy nagy tisztelettel bánt a Star Trek univerzummal?
    Szerintem egyszerűen szolgai módon követte feljebbvalói akaratát. Az eredeti gondolatot megerőszakolta és csinált belőle egy 12 1 tucat csim-bumm-dirr-durr filmet a primitív, gondolkodásra már amúgy sem alkalmas tömegeknek. Ez az eredeti világ totális elbaltázása.
    Igen, sokaknak bejött a 2 új ST film, de azt tegyük hozzá, hogy sokaknak meg nem.
  • cateran #39
    Errm...a regi ST filmek a sorozatok mozifilmjei voltak, a sorozatok ismerete nelkul az elvezhetoseguk erosen lecsokken, ezt alairom. De az uj ST filmek a neveken kivul semmiben sem kotodnek az univerzumhoz, egyszeruen nincs meg az a hatterinformacio, ami a regi filmekhez megvolt, ugy, hogy azert onmagukban is elvezhetoek (tobbe-kevesbe :D)
    Arrol nem is szolva, hogy mi a tokomet keresnek tinedzserek 1 top-class csillagflotta hajon? (Egeszen pontosan Constitution-class Heavy Cruiser Starship, a legnagyobb melyuri kutatohajo-tipus a Foderacio torteneteben) Figyelem, nem a szineszek a tinik, hanem a karakterek! Netto baromsag....
  • Papichulo #38
    JJ Abrams készítette el az első olyan Star Trek filmet, amire [...]

    Izlesen nehez vitatkozni. Szamomra peldaul az STVI jobban tetszett, mint a JJ filmek.
  • VolJin #37
    Most legyen már mindenki őszinte magához!

    Az összes, még az ősi SW filmek is egy primitív sémára felhúzott mese volt korszakalkotó filmes trükkökkel.
    És mindenkinek ez tetszett benne.
    Ne menjünk már át félbuzi értelmiségibe, hogy bizonygassuk, mi valami magasztos régi értékekhez vagyunk szokva, és fikázzuk a folytatásokat! Nem, a régiek és az újak is pont ugyanolyan giccses szarok voltak, és azt szerettük bennük. Ha alapból fikázzátok, magatokat fosztjátok meg pár óra élménytől, mert öntelt puffogással nézitek majd végig, ahelyett, hogy kikapcsolnátok!
  • VolJin #36
    "Az viszont kétségtelen, hogy Abramsnak talán jobban megy ez a Star Wars világ, mert a Trek-ből is jóformán azt csinált, jól lesüllyesztette színvonalban sajnos."

    Ne már! JJ Abrams készítette el az első olyan Star Trek filmet, amire nem azt mondja az ember, hogy minimálisan emelt költségvetéssel egy duplahosszúságú tévésorozat epizód készült el mozivászonra. A ST filmek gyakorlatilag Abrams előtt mind egy geekréteg lehúzásának eszközei voltak. Ordas nagy átbaszások.
  • Ragnaar #35
    Remélhetőleg nem gyerekfilm lesz, mint a Phantom Menace. Így hitelesnek tűnik a 4-5-6 - hoz, remélhetőleg inkább ahhoz lesz hasonló. Látvánnyal nem lesz gond a story még kérdéses..

    (Jah és ha Star Trek akkor:

    )


    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.04.20. 13:42:01