Szekeres Viktor

Ismét kirúgtak egy Star Warsos írót?

Újabb forgatókönyvíró távozott a Star Wars-filmekből, most Gareth Edwards epizódja keres új embert.

A The Hollywood Reporter közölte először, hogy immáron nem Gary Whitta írja a Gareth Edwards által rendezni tervezett, egyik önálló Star Wars-epizód forgatókönyvét. Whitta, miután befejezte a szkript első változatát, kiszállt a produkcióból, bár arról nem szól a fáma, hogy mindezt saját elhatározásából tette-e, vagy a stúdió nem volt elégedett a munkájával. Mindenesetre a végeredmény ugyanaz, a projekthez új írót keresnek.

Whitta korábbi mozis munkái közül az Éli könyvét, valamint A Föld után című scifit ismerhetjük, de ő volt az egyik fő írója a TellTale The Walking Dead-játékának is. Egyes értesülések szerint az író következő projektjén kezdett el dolgozni, mely a jelek szerint Mark Millar scifi képregényének, a Starlightnak a mozifilmes adaptációja lesz.

Ez nem az első alkalom, hogy a mostani Star Wars-filmek elvesztik írójukat, hiszen a J.J. Abrams által rendezett epizódot eredetileg Michael Arndt írta volna, tőle vette át a projektet Abrams és Lawrence Kasdan.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Banderas1990 #3
    Valóban ott van a kérdőjel, csak gondoltam megosztok egy olyan - külföldi oldalakon megjelent - lehetőséget, amelyet a cikk nem említ.

    Egyébként teljesen igazad adok neked a nyilatkozatokkal kapcsolatban, de ugyebár a VII. epizód esetén elég nagy médiavisszhangja volt az író cserének, ezért - valamint az említett külföldi cikkben való említés miatt - gondoltam, hogy a nyilatkozatot is megemlítem.

    Szerk: Természetesen én sem vetem el a kirúgás vagy felmondás lehetőségét sem.
    Utoljára szerkesztette: Banderas1990, 2015.01.12. 12:49:59
  • kalapos01 #2
    Gondolom, ezért van ott a kérdőjel, de nyilatkozatokkal ne foglalkozz, senki nem fogja azt mondani, hogy kirúgták vagy kikukázták a sztoriját, mindenki isteníteni fogja, hogy milyen jó munkát végzett, ez a minimum, mint ahogy az is, hogy az ember egy szót sem hisz el ezekből. Ha nem lett volna semmi, akkor végig ott marad.
  • Banderas1990 #1
    Az még nem biztos, hogy kirúgták az úriembert. Egyes források szerint mindössze arról van szó, hogy Whitta befejezte a munka rá eső részét és a további írói feladatokat más fogja elvégezni. Természetesen ez még nem biztos, ugyanis kevés részlet derült ki az ügyről, de a nyilatkozatából sem arra lehet következtetni, hogy a stúdióval való nézeteltérés miatt hagyná ott a munkát.