Szekeres Viktor

A Star Trek 3 is Ázsiában készülhet

Kína után Dél-Koreai is offenzívát indít a hollywoodi filmek "megszerzése" érdekében.

A Paramount stúdió, és a Star Trek 3 rendezője, Bob Orci mostanság elég intenzíven foglalkozik a scifisorozat új epizódjának elkészítésével, hiszen csak az elmúlt héten több ST3-hír jelent meg a filmes sajtóban, mint az azt megelőző három-négy hónapban összesen. Illetve pontosítanánk, zömében ne hírekről, hanem inkább afféle sajtóértesülésekről van szó, de mind tudjuk, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél.

Pár napja még attól volt hangos az internet, hogy a harmadik Star Trekben mindenki Kirk kapitánya, William Shatner is szerepet kaphat, most pedig arról beszélhetünk ismét, hogy az ázsiai tőke mennyire fontos Hollywood számára. A TrekMovie értesülései szerint ugyanis a film produkciós gárdája megtalálta első forgatási helyszínét, mely Dél-Koreában, azon belül is Szöul városában lesz. Mindez nem lenne meglepő, hiszen a nemrég Los Angelesbe látogató szöuli polgármester, Park Vun-szun el is mondta, hogy az a célja, hogy Szöult a nagyköltségvetésű hollywoodi mozifilmek fő célpontjává tegye. A politikus később Facebookján meg is erősítette, hogy találkozott Jeffrey Chernovval, a Star Trek 3. részének producerével.

Azt, hogy Szöul komolyan gondolja a fenti terveket mi sem bizonyítja jobban, hogy nemrég a Bosszúállók második részének egy darabját forgatták a koreai fővárosban, azelőtt pedig A Bourne-hagyaték egy részét - természetesen az adókedvezményeknek köszönhetően, no meg annak, hogy a városvezetés szabad kezet adott a filmeseknek, hogy azok Szöul egyes utcáit és kerületeit lezárhassák.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    A Bourne-hagyatékból pont nem emlékszem Szöulra, valószínűleg olyan jelenet volt, ami bárhol máshol is foroghatott volna.