Szekeres Viktor

J.J. Abrams visszatérhet a harmadik Star Trek-mozifilmre is

Lehet, hogy a Csillagok háborúja új epizódjának rendezése mégsem fogja megakadályozni azt, hogy J.J. Abrams a második rész után újabb Star Trek-filmet készítsen.

Amikor J.J. Abrams elvállalta az új Star Wars-film rendezését (melyre egyébként először nemet mondott), mindenki elkönyvelte, hogy a filmes passzolni fogja a harmadik Star Trek-filmet. Azonban Abrams egy, a napokban a Playboyban megjelent interjú szerint egyáltalán nem mondott le a Star Trekről, az erre vonatkozó kérdésre azt felelte, hogy lehetségesnek tartja, hogy vállalja a filmet, azonban még mindig nem dőlt el, hogy mi lesz a következő lépés az ST-univerzummal kapcsolatosan. A lényeg azonban mindenképp a történet, vagyis a forgatókönyv, anélkül semmiképp sem tud biztosat mondani.

Abrams egyébként egyelőre nagy erőkkel promotálja a Sötétségben - Star Treket, mely filmsorozatról elmondta, hogy rengeteget tanult belőle, hiszen előtte még sosem forgatott űrben játszódó történetet, mint ahogy ilyen nagyszabású projektben sem vett még részt. A második részről többek között elmondta, hogy sokkal "nagyobb" lett, mint az első, és nem csak azért, mert felül akarták múlni magukat, hanem azért is, mert a történet erre kényszerítette a készítőket. A Star Trek-fanatikusok szerinte mindenképp örülni fognak a filmnek, hiszen többek között az Enterprise olyan részeit is megismerhetik, amiket eddig még nem mutattak meg, ráadásul a főgonosz is sokkal komplexebb karakter lesz, mint Eric Bana első epizódos rosszfiúja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BrockSamson #5
    Hogy mai szemmel talan kicsit benacskak voltak ezek a muvek es kotelezoen eroltettek a moralizalast meg a nagy erkolcsi mondanivalot? Igen, de emiatt lett nepszeru a Star Trek, nem a masodpercenkent elsutott fezerektol meg a lezuhano urhajok szamatol. Az uj vonal olyan elemekre epit, amik idegenek a vilagtol, tehat ezzel az erovel nyugodtan megcsinalhattak volna az egeszet mas nev alatt.

    Engem teljesen boldogga tenne, ha a moziban a latvanykozpontu Abrams-fele filmek mennenek, es kozben inditananak egy a klasszikus ST alapokon nyugvo sorozatot a regi rajongoknak. Mindenki jol jarna.
  • NEXUS6 #4
    Nekem az előző rész a kedvenc ST filmem. Első BD lemezem is egyben.
    Az teccett benne főleg, hogy a látványnál törekedtek egyfajta realizmusra, eltünt az a szinte mindegyik ST filmet jellemző műanyag ízű jövőben játszódó NDK társadalmi dráma fíling. Köszönhetően annak is, hogy ez nem egy CGI film, mert mindent amit lehetett kamerával vettek fel és FILM-re, nem pedig digitálisan rögzítették.

    Imádom utálni az új Spockot, főleg hogy tudom, hogy egy csőbuzi, Kirk egy béna fasz, az új ST univerzum meg jól meglett kavarva. Klingonok? Ki nem xarja le őket?
  • Darth Sith #3
    ez mind igaz amit leírsz. azzal a részével is egyet értek, hogy a stúdiónak profitot kell termelni. a problémám azzal van, hogy ezt nem azzal oldják meg, hogy új ötleteket keresnek, új irányokba nyitnak, hanem már egy közel 40 éves, részleteiben kiforrott univerzumot kidobnak a kukába és kihozzák ezt, csak a profit miatt. Az nem számít, hogy ezzel tönkre vágják a nevét a fiatalabb generációnál illetve az idősebbek szemében még mélyebbre ássák magukat. Szerintem vannak dolgok, amiket nem szabad rebootolni, vagy újra leforgatni. Ugyanezt gondolom a bejelentett star wars filmekről is. Vannak történetek, amelyeket békén kéne hagyni, illetve ha már nagyon folytatni akarják akkor nem így kéne tenni. De tudom, ezek mind nem számítanak, csak a profit..
  • BrockSamson #2
    Ebben nagyreszt igazad van, de azert valljuk be, hogy a klasszikus Star Trek vegleg elbukott a penztaraknal a Nemesissel. A rajongok nem tudtak eltartani a mozifilmeket, sot utobbi nyolc evben uj sorozat sem volt (igaz a pletykak minden evben szarnyra kapnak egy uj elokeszuleteirol).
    Ez nem menti fel Abramst teljesen, ellenben a studio oldalarol teljesen ertheto.
  • Darth Sith #1
    már az elsőt sem lett volna szabad engedni, hogy olyan formában leforgassa ahogy megette. de engedték. Majd ezek után megkapta a második részt. egyelőre csak trailer alapján, ez még az első résznél is inkább egy másodpercenként robbantgatunk-CGI orgia lesz, überelve az első részt és mellőzve mindent, ami miatt valaha az emberek megszerették a ST-et. majd ezek után még elkészíthet egy harmadik részt is..?
    Sajnálatosnak tartom, hogy manapság már alig készül olyan "scifi" amely tartalmasabb, gondolkodtatóbb és tartalmaz igazi mondanivalót, nem csak ackió és sok CGI..