Szekeres Viktor

A csodálatos pókember 2 lesz az első rossz Pókember-film?

Az eddigi Pókember-epizódok bejöttek a kritikusoknak, azonban a mostani már közel sem annyira.

Tény, hogy sokan csalódtak az eddigi Pókember-filmekben, mind a Raimi-féle három epizódban, mind Marc Webb első rendezésében, azonban a többség ennek ellenére imádta ezeket a filmeket. Ezt jelzik egyrészt a bevételek, hiszen azok, még ha csökkenő tendenciát is mutatnak, még mindig hatalmasak, ami azt jelenti, hogy rengetegen kíváncsiak az új részekre. S ezt támasztják alá a nézők véleményei is, hiszen a Pókember 1-3, valamint A csodálatos pókember is jól, bár nem kiemelkedően szerepel az IMDb-n. Az ottani pontok alapján mind a négy epizódra elmondható, hogy a szavazók nagyobb része szerint teljesen rendben volt.

És, ami talán a legmeglepőbb, a kritikusok is elégedettek voltak a filmekkel eddig. A RottenTomatoes, mely a hivatalos kritikákat összesíti és a pozitív, illetve negatív vélemények alapján határoz meg mutatót a filmek számára, eddig mindegyik epizódot piros, plecsnivel illette, mely azt jelenti, hogy a vélemények minimum 60%-a kedvező volt. A Pókember a kritikusok véleményei alapján 89%-ot kapott, a Pókember 2 94%, és még a sokak által szapult Pókember 3 is 63%-os. A Csodálatos-trilógia egy 73%-os mutatóval kezdett.

Azonban úgy tűnik, hogy mostantól vége a rózsaszín világnak, mely körülveszi Pókember mozis inkarncióját, hiszen A csodálatos pókember mutatója a premier napján már csak 55%-os. Ez persze még mindig azt jelzi, hogy többen látták a filmet jónak, mint rossznak, de az oldal szerint ez már csak egy zöld színű, rohadt paradicsomot érdemel. A hír írásának pillanatában ez 108 pozitív és 88 negatív kritikát jelent.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #12
    Mármint a 3. részt.
  • Zombee #11
    Majdnem 900 milliós bevétellel azért kicsit erős túlzás bukásnak nevezni.
  • Beton Fej #10
    Nekem és a páromnak is tetszett, szórakoztató film, jó poénokkal. (...pedig mindketten műveltek vagyunk, közel 140-es IQ-val.)
    Spoiler nélkül: az igaz, hogy három ellenség van a filmben, de igazán csak az egyikre koncentrálnak.
  • Cat #9
    Indexen ugyanezt írták. Meg úgy mindenhol (444, origo stb.). Én még magyar oldalon jó véleményt nem olvastam róla.
  • didgeridoo #8
    Hmmm. sg.hu lehúzza? Akkor már biztos, hogy érdemes megnézni. :D
  • CairoJack #7
    Jah, az itteni "drámaiság" vitáról annyit, hogy szerintem is van helye az ilyesminek egy szuperhős/látvány filmben is. Feltéve, ha jól van megcsinálva. Lásd Batman 1-2 (a 3 már nem, az szutyok volt), de akár említhetném a Bosszúállókat is, ahol volt egy kis drámaiság is benne. Nem vitték túlzásba, pont annyi, amennyi kellett, mikor Stark kirepült a dimenziókapun. Tökéletes volt. Nem ment át csöpögősbe, de azért volt benne némi szívszorulás. Pl pont ezt a feelinget hiányoltam a Vasember 3-ból, ahol szintén lett volna lehetőség, sőt igény is rá, de nem sikerült megoldani... pedig próbálkoztak, csak nem jól sikerült.
  • CairoJack #6
    Bár ezt még nem láttam, biztos, hogy nem ez lesz az első rossz Pókember film. Az előző trilógia összes darabja az volt. Nincs annál szörnyűbb, mikor értelmezhető story és tehetséges színészek nélkül kezdenek el egy filmet forgatni. Annyira látszik, hogy a filmipar mára már csak egy ipar a sok közül. Csak a pénz számít, más semmi...
  • RAZOR27 #5
    Az első három nekem relatíve tetszett. Lehet azért mert akkor még az én korosztályomnak készült. Viszont a csudálatos első részét kínzásnak éltem meg és gyanítom hogy ezzel is hasonló élményre számíthatok. A sávszélességet is nehezen szánom majd rá, de azt is csak Emma Stone kedvéért.
  • Szefmester #4
    A venomos/szimbiótás reboot előtti harmadik résznél nagyobbat nehezen bukhat bármilyen pókember film.
  • butuska66 #3
    "Nem olyan műveltek hogy érzékenyek legyenek..." PEDIG a pókember filmekhez máshogy nem is lehet közeledni, csak tisztelet teljes főhajtással.

    Én még john Milton Elveszett paradicsom c. könyvét is kidobtam a kukába, hogy legyen hely a polcomon a pókember dvd gyűjteménynek.