Szekeres Viktor

Itthon rekord­nagyságú közönség látta a 300 folytatását

Kimagasló érdeklődés övezte Magyarországon az új 300-film premierjét.

Az év legjobb filmes nyitánya vasárnapig A Lego kalandé volt, melyet a bemutató hétvégéjén több, mint 37 ezren láttak a hazai mozikban. Mostantól kezdve azonban a 300: A birodalom hajnala (300: Rise of an Empire) című képregény-adaptációra fogunk hivatkozni idei éllovasként, ugyanis nem csak Amerikában, de itthon is nagy érdeklődés mutatkozott a második részre.


Mindez számokban annyit tesz, hogy az InterCom által forgalmazott filmet hétvégén 47 moziban 54 578-an választották. A közönség nagy része ráadásul 3D-s előadásokra fizetett be, ami remekül mutatja, hogy itthon nincs akkora probléma a jegyárakkal, mint azt sokan hiszik, hiszen a nézők szívesen adnak ki pár száz forinttal többet is, hogy a papíron prémiumnak számító szolgáltatást élvezhessék. Ezzel a teljesítménnyel természetesen A birodalom hajnala lett az első a hétvégi bevételi toplistán, összesen 81,2 millió forint folyt be vasárnapig a magyar mozik pénztáraiba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wittgen #8
    Én kifejezetten 2D párti vagyok, itt Kaposvárott pl 13:30-kor van a 2d-s vetítés (MUNKAIDŐBEN!!!), a többi 4-5 napi előadás CSAK 3d-ben van. Ennyit a választási lehetőségről.
    Meg még: a szokásoknál azért előjön, hogy műs országokban a fizud kisebb részét kell mozijegyre konvertálni, mint nálunk. A habzsi-dőzsi meg nálunk is a tehetősebbek műfaja, én + sok más nem engedhetjük meg pl azt, hogy a büfében még 2 ropiért rágcsát és üdítőt vegyünk.
  • Cickány90 #7
    Hát, azért elég sok helyen nincs választási lehetőség, pedig nem igazán szeretem a 3d-t, elég ritkán ad valamit az élményhez, sokszor pedig még el is vesz.
  • WoodrowWilson #6
    Azért azt ne mondd, hogy a mozi nem akarja tudatosan a 3D felé terelni a nézőt, hülye lenne nem azt csinálni. Főleg, ha a piaci ereje is megvan hozzá, mint nálunk a szinte monopol Cinema Citynek.
  • zetortraktor #5
    Egyébként nem értem a meglepődést. Magyarországon vagyunk, ahol 3 mozizóból 2 lazán bedob 1-2 ezer forintot a büfébe, ahelyett, hogy indulás előtt evett volna otthon. Ennyinél mit számít 1-2 száz forint?
  • zetortraktor #4
    Ennyire azért ne legyél egyszerű. Nyilván azért van ennyi 3D, mert ennyire van igény. Amikor van választási lehetőség, hogy 2D vagy 3D, az emberek akkor is jórészt 3D-re mennek, nézz meg egy párhuzamos vetítést két teremben. Ég és föld.

    Lehet azt hinni, hogy ez tyúk vagy tojás kérdés, de totális szűklátókörűség azt hinni, hogy itthon csakis azért néznek ilyen magas arányban 3D-t, mert más nincs.

    Érdemes összevetni, hogy Amerikában 35% a 3D-s részarány, Európában sok helyen 75-80%. A magyarnál magasabb részarányok is vannak, de az alacsony arányú országok sem hülyék, hogy nem adnak elég 3D-s előadást. Egész egyszerűen ott tudatosabbak a nézők, nálunk meg nem.

    Attól, hogy te szükségből választod a 3D-t, sokan még nagyon szívesen nézik azt.
  • hurkagyurka #3
    Szerintem a film remek volt, én nagyon élveztem. Akárcsak az első részét anno. Egyébként felháborító, hogy ezen statisztikák alapján majd kihozzák, hogy az emberek IMÁDJÁK a 3D-t. Holott ez nem igaz, csak tényleg lehetetlen időpontokban mennek a 2D-s vetítések. Pofátlanság azt állítani, hogy az emberek boldogan fizetik ki a plusz pár száz forintot. Mondjuk inkább, hogy aki be szeretne ülni a filmekre, annak MUSZÁJ, mert így van kitalálva ez szándékosan, hogy le lehessen gombolni a plusz pénzt a nézőkről...
  • creed13 #2
    Abszolúte egyetértek WoodrowWilson-al, pontosan ezzel szembesültem múlt héten én is.És akkor már a filmről ne is beszéljünk, még az IMAX 3D se tudta kiemelni a filmet a középszerűségből, sajnos...
  • WoodrowWilson #1
    Igen, meg azt is mutathatja, hogy jóval kevesebb nem 3D-s előadás van, a mai nap Budapesten például háromszor annyi a 3D-s. Ráadásul egy csomó lehetetlen időpontban, a Cinema Citykben lasszóval kell keresni az elérhető időpontban levő nem 3D-s előadást. És akkor arról ne is beszéljünk, hogy feliratos egyik verzióból sincs, utolsó mentsvárként eredeti nyelven a Mom Parkban.