Szekeres Viktor

Már premierje előtt megbukott az új vámpíros film

Itthon már a premier előtti vetítések során kiderült, hogy senkit nem érdekel a Vámpírakadémia.

Az idei év egyik leglátványosabb bukása a Vámpírakadémia (Vampire Academy) című ifjúsági film volt. Nem azért, mert olyan sokba került volna, hanem abból kifolyólag, hogy az iránta való érdeklődés még a legvisszafogottabb elvárásokat is alulmúlta. Pedig nem lehet azt mondani, hogy a film alapjául szolgáló regénysorozat sikertelen lenne. De úgy tűnik, hogy a tini bestsellerek sem mindig jelentenek biztosítékot a kaszálásra. Míg a tinilányok az Alkonyat és Az éhezők viadala idején sátoroztak a mozik előtt és egymást felülmúlva sikítoztak, addig tavaly más filmeket látványosan lesajnáltak.


Úgy tűnik, hogy a Vámpírakadémia a kint hasas után itthon sem fog bankot robbantani, legalábbis, ha a premier előtti vetítések eredményeiből indulunk ki. A filmet ugyanis forgalmazója hétvégén 4 moziban, 8 előadás erejéig előjátszotta. Azonban az érdeklődés egyik helyszínen sem volt számottevő, mindössze 321-en váltottak jegyet az előadásokra, ami vetítésenként átlagosan 40 embert jelent.

Ugyancsak premier előtti vetítések keretében lehetett hétvégén 6 moziban megnézni a Mielőtt meghaltam (Dallas Buyers Club) című filmet, mely hétvégén két Oscar-díjat is begyűjtött. A filmre három nap alatt 919 jegyet adtak el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Angelus1991ster #1
    Régen volt Drakula, asszem Noszferató/ú, Angel, Penge és egyéb sorozatok. Habár az Angel és Buffy is már tinivámpíros volt, de legalább ragaszkodtak a kialakított mítoszhoz. Ez az alkonyat meg egyéb újhullámos hülyeségek a legrosszabb amit tettek e mitológiával.

    Pl.: azt vártam volna hogy szénné ég az hülye proli a napfénytől.