Mondjatok vicceket!

Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
  • PetruZ
    Három ügynök egyszerre látogat meg egy múzeumot. Közben észreveszik, hogy a hátsó kerítés javításra szorul, hát mind a hárman felajánlják, hogy megszervezik a munkálatokat a múzeumnak.
    Az első (mondjuk, Béla) megméri centivel a kerítést, felír néhány számot, majd kiböki:
    - Azt hiszem, 90.000 forintért meg tudnám csinálni. 40.000 az anyagköltség, 40.000 a munkások bére, és 10.000 lesz az én hasznom.
    A következő, (Endre) szintén méricskél, számolgat, aztán:
    - Szerintem ki lehet hozni 70.000-bol is. 30.000 az anyag, 30.000 a melósok, és 10.000 nekem.
    A harmadik odanéz zsebretett kézzel, és foghegyről odaveti:
    - 270.000 forint.
    A múzeum munkatársa teljesen elhűlve:
    Hogy jön elő ekkora összeggel, amikor meg se nézte rendesen hogy mit kell csinálni, mint a többiek!!!
    - Roppant egyszerű. 100.000 magának, 100.000 nekem, és a munkával megbízzuk Endrét.

Raktárépület előtt hatalmas kamion, oldalán döglött fóka rajzával. Mellette két ember vitatkozik.
    - Na de uram, honnan tudhattam volna az Ön emailjéből, hogy amit rendeltek az nem 'fókabél' hanem 'főkábel'???

(a szon.hu -ról, az előzőek is)