Mondjatok vicceket!

Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
  • Zajonc
    Féllábú, falábú székely utazik a vonaton. A vele szemközt ülõ atyafi nézi a falábat, majd megkérdi:
    - Tölgy?
    - Nem'a.
    - Bükk?
    - Nem'a.
    - Gyertyán?
    - Abbiz'a.
    - A'jó! Nem nyilallik..

Székely apó ül a meleg szobában. Kint ömlik az esõ. Valaki kopog. Az apó ül tovább. Ismét kopognak. Megint csak ül. Erõsen kopognak. Kiszól az öreg:
    - Fiam, te ázol odakint?
    - Teázik a fene, édesapám, be akarok menni!

Az öreg székely góbé elmegy egy nyelvtanfolyamra, héberül szeretne megtanulni. Az oktató megkérdezi:
    - Bátyám, a maga korában minek már nyelveket tanulni?
    - Azért, fiam, hogy ha meghalok és a mennyországba kerülök, mindenkivel szót tudjak érteni.
    - És mi lesz, bátyám, ha a pokolra jut?
    - Nem baj, fiam, tudok néhány szót románul is!

A székely túl sokat ivott a kocsmában és már kétségei vannak a személyazonosságáról is, ezért elhatározza, hogy hazamegy. Kimegy a szekeréhez, de látja, hogy valaki kifogta a két lovat a szekérbõl.. Ekkor így szól magához:
    - Ha én vagyok a Fábián Áron, ellopták a két lovamat, de ha nem én vagyok a Fábián Áron, akkor találtam egy szekeret.

Fiatalok gyónnak a nagy ünnep elõtt. Bejön egy fiú, sorolja a bûneit és közéjük illeszti:
    - Hegedültem.
    A pap nem érti, de nem szól közbe. Amikor végzett, elégtételt szab ki, feloldozást ad, elbocsátja. Jön a következõ fiú, és õ is említi a "hegedülést". Ez így megy tovább, mikor betérdel ötödiknek egy lány is:
    - Atyám, meghegedültek.
    A pap kilép a gyóntatófülkébõl:
    - Vonósnégyes, vissza!

Két vadász ül a magaslesen. Mindkettõ távcsõvel kémleli a tájat. Egyszer csak megszólal az egyik:
    - Te komám, az nem a te házad ott az út szélén?
    - De, az én házam.
    - És a kerités melett nem a postás bringája van odatámasztva?
    - De komám, az van odatámasztva.
    - És komám, az nem a feleséged, aki épp a postással szerelmeskedik?
    - De sajnos az, komám, kérlek tegyél meg nekem egy szivességet, lõdd fejbe a feleségem, a postást pedig tökön!
    A másik vadász néz egy darabig, majd megszólal:
    - Hát komám, ez most egy lövésbõl sikerülni fog!

Az idõs házaspár kiadja egyik üres szobáját egy fiatal párnak albérletbe. Eljön az este, az öreglány tisztán hallja, mi történik a másik szobában másnap, majd harmadnap is. Az öregasszony türelmetlenül megkérdi a fiatal lányt:
    - Mondd, mit csinálsz te a pároddal, hogy minden este együtt vagytok?
    - Hát tudja mama, elég ha a tangámat az orra elõtt elhúzom, és már meg is történik a dolog.
    Alig várja az öreglány az estét, fogja, a bugyogóját a papa orra elõtt elhúzza és vár. A papa szimatol és hangosan felkiált:
    - Asszony! Puskát! Görény van a szobában!