Mondjatok vicceket!

Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
  • Molnibalage
    A Gösser, a Carlsberg és a Fosters sörgyárak képviselői eldöntik, hogy elmennek együtt sörözni. Bemennek egy vendéglátóhelyre és a pultnál mindenki rendel magának! A Gösser gyár képviselője kér egy üveg Gössert, a Carlsberg gyár képviselője egy Carlsberget, a Fosters képviselője pedig egy citromos teát. Látják ezt a többiek, és nem értik, miért nem Fosterst kért. Meg is kérdi az egyikőjük:
    - Ne haragudj, de te miért citromos teát rendeltél? Mire a fickó:
    - Hát srácok! Ha ti nem isztok sört, akkor én sem!

Bélá bá egy szombat este betér kedvenc kocsmájába, ahol találkozik legjobb cimboráival és lelkesen invitálja őket:
    - Laci, te mit iszol?
    - Nekem nyolc.
    - Feri te mit iszol?
    - Nekem nyolc.
    - Pincér! 16 sört kérünk!

Második világháború: a szövetséges csapatok éppen kitörni készülnek a lövészárkukból. A parancsnok lelkesítő szónoklatot mond nekik:
    - Katonák! Hamarosan támadást intézünk a nácik ellen! Gondoljanak arra, hogy ott, kint az ellenségeik vannak! Azok, akik minden nyomorúságuk okzói! Azok, akik az elpusztításukra törekednek, akik meg akarják gyilkolni Önöket minden áldott nap!
    Az egyik katona közbeszól:
    - Úristen! Csak nem azt mondja, hogy a szakácsunk a németeknek dolgozik?