Mondjatok vicceket!

Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
  • Molnibalage
    Gyűtemény "Európa eszéről". :)

Ceauºescu szeretett kis helikopterével ide-oda szállni az országban, s egy nap elhatározta, meglátogatja a Kivándorlási Hivatalt, ahol aznap meglehetősen nagy volt az érdeklődés, végeláthatatlan sorokban álltak az emberek. Ceauºescu beállt a sor végére, ám amikor felfedezték az emberek, udvariasan utat nyitottak neki. Már csak két bácsi állt előtte a sor elején, s amikor az egyik hátrafordult és meglátta ki áll mögötte, odaszólt a másiknak:
    – Te! Hát ha ő is kivándorol, akkor mi tulajdonképpen maradhatunk!

Egy óriás sétál Bukarest fölött, nagyokat lépdelve a város fölött. Látja, hogy az utcán megy egyedül egy ember. Lenyúl, tenyerébe veszi a kis gyufaskatulyányi figurát:
    – Te ki vagy?
    – Én vagyok a kovács.
    – És te mit csinálsz?
    – Megyek lovat patkolni.
    Leteszi:
    – Menj!
    Jön egy másik kis emberke, azt is fölveszi a tenyerébe:
    – Te ki vagy?
    – Én vagyok a pék.
    – És te mit csinálsz?
    – Megyek kenyeret sütni.
    – Igen? Tessék.
    Leteszi:
    – Menj tovább!
    Megint fölvesz egy kis embert:
    – Te ki vagy?
    – Én vagyok Ceauºescu.
    Tapsolni kezd:
    – Él-jen Ceauºescu! Él-jen Ceauºescu! Él-jen Ceauºescu!

Ceauºescunak szobrot állítanak Bukarest egyik főterén. És minden alkalommal egy kiskatona fegyverrel őrzi a szobrot. Arra sétál egy turista és megkérdezi, hogy:
    – Mondd, te katona! Miért őrzöd ezt a szobrot?
    – Hogy valaki le ne pisilje vagy le ne köpje!
    – Ugyan, hát ki akarná lepisilni, vagy leköpni?
    – Például én, ha nem lennék szolgálatban!

Ceauºescu meghal, feljut a mennyországba, hát mondja neki Szent Péter:
    – Ez nem olyan jó hely itt, neked a pokolban a helyed.
    Lemegy a pokolba. Eltelik egy-két hét, s két kis ördögfióka kopogtat Szent Péter ajtaján. Azt mondja:
    – Hát gyerekek, mit akartok itt, mit kerestek itt?
    – Mi vagyunk az első menekültek.

A székely parasztbácsi fog egy halat a Marosban. Nagy örömmel viszi haza a szatyrában. Megmutatja az asszonynak, aki sopánkodva kérdi tőle, hogy:
    – Hát aztán mit csináljak vele?
    Aszongya:
    – Süsd meg zsírban szép pirosra.
    – Hát zsírban? Az nincsen.
    – Akkor süsd meg olajban.
    Mondja az asszony:
    – Az sincs.
    – Hát jó. Akkor süsd meg margarinban.
    – Margarin? Hát az még a boltban sincsen évek óta.
    Akkor azt mondja:
    – Tudod mit? Akkor húzd egy nyársra, süsd meg úgy magában csak a tűz fölött.
    Azt mondja erre az asszony:
    – Hát egy szál gyufám sincsen.
    Erre az öregember megdühödik, fogja a halat, belevágja a szatyorba, visszaviszi a folyóhoz és bedobja a vízbe.
    Erre a hal nagy vidáman beleugrik a folyóba, majd kidugja a fejét és kiabálja, hogy:
    – Éljen Ceauºescu!

Marosvásárhelyen a Fő téren az újságosnál minden reggel megjelenik egy öreg székely és megveszi a bukaresti pártlapot, az Előrét 3 lej 80-ért.
    Az újságos megfigyeli, hogy az öreg nem nyitja ki a lapot, csak rápillant az első oldalra, és abban a pillanatban dobja is el a szemétládába. Figyeli hetekig, aztán már nem bírja féken tartani a kíváncsiságát, végül megkérdezi:
    – Mondja bátyám, hát maga nyilván kisnyugdíjas, az újság drága, miért csinálja ezt a pazarlást, hogy megveszi és aztán már dobja is el az újságot?
    Azt mondja az öreg:
    – Hát, mert én a halálozási rovat miatt veszem csak.
    – Halálozási rovat miatt? De hát az nem a címoldalon van, hanem a 9. oldal második hasábján, hátul.
    – Nyugodjon meg – mondja az öreg. – Az a halálhír amire én számítok, az fix, hogy az első oldalon lesz

Annak idején Ceauºescu még életében, ugye, mint Mátyás király nálunk, inkognitóban lement a nép közé, és összetalálkozott egy román cigányemberrel, azt mondja:
    – Mondd te roma, szereted-e Ceauºescut?
    – Azt a nyomorultat? Utálom, mint a szart.
    – Nagyon utálod?
    – Igen.
    – Meg is tudnád ölni?
    – Kitaposnám a belét, ha találkoznék vele.
    – És ha eltemetnék, kimennél a temetőbe és le is szarnád a sírját?
    – Azt már nem.
    – Miért?
    – Mert nem szeretek sorbaállni.