Mondjatok vicceket!

Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
  • sovatalevi
    Uborka a tananyag

Iskolában a gyerekek az uborkáról tanulnak. A tanárnő felrajzol egy uborkát a táblára mire az osztály elkezd hangosan röhögni a tanárnő bepipul és rászól Mórickára:
    - Szerinted mit rajzoltam a táblára?
    - Egy f*szt!
    A tanárnő teljesen elképed és rohan az igazgatóhoz, hogy odahívja. Az igazgató bemegy az osztályba:
    - Gyerekek mi ez a rendbontás és ki rajzolta ezt a f*szt a táblára?

Móricka kedvenc állata

A tanárnéni bejelenti, hogy holnap tanfelügyelő bácsi fog jönni és kérdezgetni fogja a gyerekeket. Tesznek is egy próbát:
    - Ferike, neked mi a kedvenc állatod?
    - A kutya
    - És miért a kutya a kedvenced?
    - Mert szép fehérek a fogai.
    - És miért szépek a fogai?
    - Mert Darlingot eszik.
    - Ügyes!
    - És neked Marcsika mi a kedvenc állatod?
    - A cica.
    - És miért a cica a kedvenc állatod?
    - Mert szép fényes a szőre.
    - És miért szép fényes a szőre?
    - Mert mindig kikefélem.
    - Ügyes!
    - És neked mi a kedvenc állatod Móricka?
    - A lepényhal.
    - És miért a lepényhal a kedvenced?
    - Mert szép lapos.
    - És miért szép lapos?
    - Mert megkúrta a bálna.
    - Enyje, Móricka találj ki valami mást!
    Másnap jön a tanfelügyelő bácsi, Mórickához érkezik. A tanárnő tiszta ideg.
    - És neked mi a kedvenc állatod Móricka?
    - A varangyosbéka.
    A tanárnő szívéről hatalmas kő esik le.
    - És miért a varangosbéka a kedvenc állatod?
    - Mert szép nagy gülü szemei vannak.
    - És miért vannak szép nagy gülü szemei?
    - Mert látta, hogy a bálna megkúrta a lepényhalat.
    Vallási párbaj

Egyszer a pápa elhatározta, hogy kitiltja a zsidókat a Vatikánból. A zsidók felháborodtak, ezért a pápa beleegyezett, hogy ha egy zsidó le tudja győzni teológiai vitában, maradhatnak.
    A zsidók egy bölcsességérol ismert rabbit választanak, hogy kiálljon a pápával a vallási párbajra.
    A rabbi azt mondja, hogy tegyék érdekesebbé a vitát és egyiküknek se legyen szabad beszélni. A pápa beleegyezett. A vita napján a pápa és a rabbi leültek egymással szemben, a hívek köréjük gyűltek.
    - A pápa felemelte három ujját.
    - A rabbi erre felmutatta egy ujját.
    - A pápa egy kört rajzolt a levegőbe.
    - A rabbi erre a földre mutatott.
    - A pápa elővett egy ostyát és egy pohár bort.
    - A rabbi erre elővett egy almát.
    A pápa ekkor felállt:
    - Feladom - mondta. - Te túl bölcs vagy, rabbi. Maradhattok.
    Később megkérdezik a pápát a bíborosok:
    - Mit beszélt a rabbival?
    - Először felmutattam három ujjamat, hogy a Szentháromságra emlékeztessem. Ő felmutatta egy ujját jelezve, hogy egy Isten van mindkét vallásban. Ezután rajzoltam egy kört a levegobe, mutatva, hogy Isten mindenhol ott van körülöttünk. Erre a földre mutatott, jelezve, hogy Isten itt is van, velünk. Ekkor elővettem egy ostyát és egy pohár bort, megmutatva, hogy Isten feloldoz a bűneink alól. Ő elővett egy almát, hogy az eredendő bűnre emlékeztessen. Mindenre volt válasza. Mit tehettem volna?
    Közben a zsidók is körbeveszik a rabbit:
    - Mi történt, rabbi?
    - Először azt mutatta, hogy három napunk van elhagyni a várost. Mutattam, hogy EGY zsidó sem fog elmenni. Ezután körbemutatott, jelezve, hogy az egész várost megtisztítja a zsidóktól. A földre mutattam, jelezve, hogy mind itt maradunk.
    - És utána?
    A rabbi vállat vont:
    - Nem tudom. Elővette az ebédjét, mire én is.