Mondjatok vicceket!
Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
-
Józsi bácsi elmegy a kocsámba zsugázni, leül egy asztalhoz és megkérdezi az ott ülőket.
- Mit játszotok?
- Póker.
- Hát azt én nem ismerem.
- Akkor ulti mehet?
- Hát azt sem.
- Kanaszta?
- Soha nem halottam róla.
- Akkor mit ismersz?
- Pikirimit!
- Az mi? - Kérdik a többiek.
- Na majd én megmutatom!
Osztanak és Józsibá a tétek megrakása után kivágja lapjait "Pikirimi" felkiáltással. Minden zseton az övé.
Megint osztanak és Józsibá a tétek megrakása megint után kivágja lapjait "Pikirimi" felkiáltással. Minden zseton az övé. Megint.
Mindenki csak bambul, nem akarják, hogy hülyének látszanak, inkább vesztenek. Az egyik tagnak dereng már a játék lényege.
Megint osztanak, de most ő vágja ki lapjait a tétek kirakása után "Pikirimi" felkiáltással. Már vinné a tétet, mire Józsi bá kivágja lapjait.
- Non, ROYAL pikirimi!
- Gyere öreg, velünk játszhatsz.
Beviszik egy sötét szobába és kérdik tőle:
- Milyen játékot játszunk? Ultit?
- Nem ismerem. - szól az öreg.
- Snapszert?
- Azt sem.
- Ferblit?
- Azt sem.
- Akkor mit ismer?!
- Én csak egyet ismerek.
- Mit?
- Azt, hogy pintyőke.
A két hamiskártyás egymásra néz.
- Elnyerjük tőle, amije van.
Az öreg leosztja a lapokat. Megnézi, majd azt mondja:
- Hohó, pintyőke! - és elviszi a pénzt.
Következő kör. Az öreg megint belenéz a lapjaiba, majd így szól:
- Hohó, pintyőke! - és megint elviszi a pénzt.
Ekkor az egyik hamiskártyás elveszi a paklit és ezt mondja:
- Én osztok.
Leoszt, és ahogy azt az öregtől leste, így szól:
- Hohó, pintyőke!
És már nyúl is a pénzért, de az öreg rácsap a kezére:
- Nono, Royal pintyőke!