Mondjatok vicceket!

Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
  • Molnibalage
    Székely utazik a vonaton, de nincs jegye. Az ellenőr az első állomáson lerúgja a vonatról, de neki sikerül újra felkapaszkodnia. A következő állomáson megismétlődik a jelenet, majd mikor már vagy harmadszor rúgja le a vonatról, megkérdi az ellenőr:
    - Tulajdonképpen hova akar menni?
    - Brassóba, már ha kibírja a fenekem.

Az egyik legjobb.

Az öreg székely száz éves, és az újságíró elmegy hozzá, hogy meginterjúvolja.
    - János bácsi, legyen szíves, mondjon nekünk az életéből egy vidám történetet.
    Az öreg elkezdi:
    - Már vagy nyolcvan éve történt, mikor a szomszédom átjött, és mondta, hogy nem találja a birkáit. Rögtön keresésükre indultunk vagy öten egy demizson pálinkával. Sokáig keresgéltük az eltévedt birkákat, és közben eliszogattuk a pálinkát. Mikor megtaláltuk a birkákat, mindet meghágtuk. Az volt ám a szórakozás!
    Az újságíró gondolja, hogy ezt a történetet nem írhatja meg az újságban, és kéri az öreget, hogy meséljen neki másikat.
    Az öreg megint elkezdi:
    - Már vagy hetven éve történt, hogy a szomszédom átjött, hogy elszökött a felesége. Vagy öten a feleség keresésére indultunk egy demizson pálinkával. Sokáig keresgéltük az eltévedt feleséget, és közben eliszogattuk a pálinkát. Mikor megtaláltuk, mindannyian meghágtuk az asszonyt. Az volt ám a szórakozás!
    Az újságíró ideges, mert ez a történet sem alkalmas arra, hogy megírja. Gondol egyet és így szól az öreghez:
    - Jól van János bácsi, talán inkább hagyjuk a vidám történeteket. Nem történt magával a hosszú élete során valami szomorú, amiből az újságolvasók tanulhatnának?
    Az öreg arca egyszerre elkomorodik:
    - Már vagy ötven éve törtent, hogy egyszer eltévedtem.

Hajnali kettőkor verik az öreg székely ablakát.
    - Ki az? - kérdi álmosan.
    - Én vagyok az Áron bácsi, a Gergő, a szomszéd legény! Van magának itthon tintája?
    - Nincsen fiam - válaszolja, majd megint elalszik.
    Húsz perc múlva megint verik az ablakot...
    - Ki az? - hangzik a kérdés megint.
    - Én vagyok Áron bácsi, a Gergő, hoztam magának tintát...

Székely bácsi stoppol az út szélén a tehenével.
    Éppen arra jön egy mercis pofa és megáll.
    - Merre, bácsi?
    - Csak ide az első faluba.
    - Üljön be, a tehenét pedig kösse hátra.
    A mercis elindul úgy 40 km/h sebességgel, hátrapillant a tehénre, mely csak bandukol a kocsi után.
    A mercis most már 120km/h-ás sebességgel halad.
    Hátrapillant és megdöbbenve észleli, hogy a tehén kocog, míg a kocsi 120-al halad.
    Felidegeskedik erre a mercis és maximális gázzal vagy 200-al kezd repeszteni. Visszapillant és látja, hogy a tehén lógatja a nyelvét. Mondja is a székely bácsinak, hogy lóg a tehén nyelve!
    - Jaja, a tehenem mindig így jelez, amikor előzni akar!

Székely és a felesége egy szekéren utaznak.
    Egyszercsak nagy vihar támad. Tőlük 100 méterre lecsap a villám. Azt mondja a székely:
    - No-no.
    Megint lecsap a villám tőlük 50 méterre. Újra megszólal a székely:
    - No-no!
    Lecsap a villám ismét, agyoncsapja az asszonyt.
    Mondja a székely:
    - No, azért!

Székely és a fia elmennek fát vágni, a gyerek azonban megunja apja folytonos okoskodását és kötekedését és belevágja a fejszét az apja hátába. Az öreg összeesik, vergődik, majd megkérdezi a fiát:
    - Fiam, ez direkt vót, vagy csak úgy viccből?
    - Ez nagyon is direkt volt, édesapám - mondja a gyerek.
    - Akkor jóvan, mert viccnek eléggé durva lett volna.

Két székely hatalmas fát vág két oldalról. Csak úgy repulnek szét a forgácsok. Egyszer az mondja az egyik.
    - Hát akkor Isten véled, komám!
    - Miért köszönsz el tőlem? - kérdezi a másik.
    - Hát, mert feléd dől a fa!

Székely meg a fia mennek az erdőben. Egyszercsak tanálnak egy puskát. Állnak mellette egy darabig, mire a fiú megszólal:
    - Hát mi lehet ez édesapám?
    Pár perc múlva:
    - Édös fiam, emmeg beztosan egy furulya.
    Elrakják, mennek tovább. A fiút csak nem hagyja nyugodni a dolog, megkérdi vagy öt mérfölddel odébb:
    - Osztán, ha ez egy furulya, há' mér nem próbáljuk es ki?
    Pár perc múlva mondja az öreg:
    - Há', próbáljuk, fiam.
    Pár mérföldnyire meg is állnak, előveszik az instrumentumot. Megszólal a fiú:
    - Osztán, ha kipróbáljuk, az hogyan lössz?
    - Há', fiam, majd én fulom, te mög nyomogassad, oszt majd csak mögszólal.
    Így is történik: az öreg bekapja a puska csövét, fújja rettenetesen, a fiú meg a ravasszal babrál. Egyszer csak elsül a puska, az öreg szája meg fülig fölreped. Aszongya erre a fiú:
    - Há', ne vigyorogjon, idösapám, mer' én kurvára mögijedtem!

Két székely találkozik az erdőben.
    - Adjon Isten!
    - Adjon Isten!
    Leülnek egy kidőlt fára. Miközben ott üldögélnek, elkezd esni az eső.
    - Megeredt.
    - Meg.
    Jó negyed óra múlva arra siet az erdész, felhajtott gallérral, döbbenten áll meg a két székely előtt.
    - Maguk meg mit csinálnak itt ebben a szakadó esőben?
    - Beszégetünk!